Star Wars: Underworld, testne snimke za otkazanu Lucasovu seriju!

Procurile su testne snimke za Lucasovu igranu seriju Star War: Underworld. Prošle godine smo konačno dočekali prvu Star Wars igranu seriju The Mandalorian, ali je to bila drugačija priča od ove. George Lucas je rad na seriji započeo još 2005. godine. Underworld je zamišljen kao serija smještena između prikvela i originalne trilogije, i u produkciji je provela nekoliko godina. Napisano je čak pedesetak scenarija, a inicijalni plan je bio više nego ambiciozan, 100 epizoda dužine trajanja od 42 minute. Zanimljivo je i to da je Underworld još bio na stolu kao opcija dok je Disney kupio Lucasfilm, iako očito serija na kraju nije ugledala svjetlo dana.

Radnja je kao što u opisu videa/snimki stoji smještena nakon događaja vezanih uz famozni Order 66. Zamišljeno je i da video igra 1313 bude povezana sa serijom. No projekt Underworld je 2010. odložen sa strane, da bi u konačnici bio i otkazan.

Snimka otkriva mješavinu praktične i digitalne tehnologije, i zapravo čak i danas ovo izgleda dobro, i produkcijski na vrlo visokoj razini. Glumci nose odjela stormtroopera (za razliku od digitalnih verzija clone troopersa u prikvelima), a snimalo se ispred “green screena”, te se okoliš dodavao naknadno. Jasno se vidi da je Underworld zamišljen kao vrlo skupi projekt, i to je bila jedna od glavnih stavaka koja mu nije išla na ruku. Snimljeno je producirao Stargate Studios (Doctor Who, The Walking Dead, The Orville) zajedno s Lucasfilmom.

“Trenutno izgleda kao Star Wars film, a mi moramo smisliti način kako da košta otprilike desetinu tog troška, zato što je to televizija. Radimo na tome, i nastavit ćemo i dalje raditi prema tome. Doći ćemo do toga u nekom trenutku, ali to je vrlo težak proces. Očigledno, kada uspijemo riješiti taj problem, to će drastično utjecati na filmove, zato što filmovi sada koštaju između 250 i 350 milijuna dolara. Kada mi to uspijemo riješiti, biti će moguće napraviti dugometražni film za 50 milijuna dolara.” – otkrio je Lucas 2011. godine.

U to vrijeme se jednostavno nije izdvajalo tako puno za serije. Danas u vremenu nakon Igre prijestolja to je potpuno drugačije igralište, pogotovo od kada su zaživjele streaming platforme i počele svoj rat za veće i grandioznije serije. Tako je na kraju krajeva došlo i do serije The Mandalorian, koja je doživjela veliki uspjeh i fanovi ne mogu dočekati drugu sezonu.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics