Star Wars: The Rise of Skywalker – upoznajte likove kroz galeriju fotografija

Nastavljajući tradiciju koja se proteže preko 20 godina, poznata fotografkinja Annie Leibovitz nas vodi na putovanje kroz pustinjsku dolinu Wadi Rum dokumentirajući snimanje filma Star Wars: The Rise of Skywalker.

J. J. Abrams je u dolini Wadi Rum snimao jer je uglavnom nenaseljeno područje i iznimno lijepo, te izgleda kao da je vanzemaljsko, što je jedna od stvari koja je uvijek činila Star Wars filmove tako stvarnima – kako su snimani na lokacijama za koje je potrebno što manje specijalnih efekata. George Lucas je scene na Tatooinu za film A New Hope snimao u južnom Tunisu. Za The Rise of Skywalker, odabran je Jordan, odnosno Wadi Rum.

Oni to ne čine zato što je lako. Abrams i njegova ekipa su morali izgraditi kilometre ceste u pustinji. Praktički su morali izgraditi i cijeli jedan mali grad za ekipu koja radi na filmu – samo za različita bića i njihove efekte potrebno je 70 ljudi. Čak je i vojska Jordana sudjelovala u projektu, kao i kraljevska obitelj.

Anthony Daniels koji je utjelovio lik C-3P0, je jedini glumac koji se pojavio u svih devet Star Wars filmova, iliti sve tri trilogije. Daniels je otkrio kako će C-3P0 napraviti nešto što će sve iznenaditi – ali očekivano nije išao u detalje.

The Rise of Skywalker će predstaviti i neke nove igrače. Postoji mali droid D-O i veliki neobični vanzemaljac Klaud (kojeg smo zapravo već vidjeli na draftu postera koji je procurio krajem ožujka). Tu je i Naomi Ackie, Keri Russell i Richard E. Grant koji su dio glumačke postave ali jedva da nešto znamo o ulogama koje tumače. Sada doduše imamo prve službene fotografije koje potvrđuju kako Keri Russell doista tumači Zorri Bliss, Richard E. Grant tumači generala Prydea, a tu je i Finnova nova saveznica Jannah koju tumači Naomi Ackie.

Star Wars: The Rise of Skywalker u kina stiže 20. prosinca.

Star Wars: The Rise of Skywalker
Redatelj J. J. Abrams i Daisy Ridley (Rey) u pustinji Wadi Rum, settingu za planet Pasaana.
Star Wars: The Rise of Skywalker
J.J. Abrams, uz kordinatora akrobacija Eunicea Hutharta, i “Knights of Ren” – elitne i zastrašujuće provoditelje volje Kylo Rena.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Keri Russell kao maskirana odmetnica Zorri Bliss, Thieves’ Quarter na sniježnom svijetu Kijimija.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Vođe Prvog reda, general Hux (Domhnall Gleeson) i general Pryde (Richard E. Grant) na mostu razarača Kylo Rena.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Joonas Suotamo (Chewbacca), Ridley, Anthony Daniels (C-3PO) i John Boyega (Finn) očekuju poziv za snimanje akcijske scene potjere.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Finn i Jannah (Naomi Ackie) na orbacima iliti svemirskim konjima, vode napad protiv snaga Prvog reda.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Kylo Ren (Adam Driver) i Rey vode bitku sa svjetlosnim mačevima. Njihova povezanost preko Sile će teći još dublje nego što je prikazano do sada.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Lando Calrissian (Billy Dee Williams) ponovo preuzima Millennium Falcon. Pridružuju mu se Poe Dameron (Oscar Isaac), Chewbacca, D-O i BB-8. “On je onaj koji preživljava.” izjavljuje Williams za njegov lik.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Lokalci iz Jordana koji tumače pleme Aki-Aki, s planeta Pasaane.
Star Wars: The Rise of Skywalker
Mark Hamill kao Luke s droidom R2-D2.

Check Also

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics