Star Wars megavijesti: najavljeno je 9 novih serija i 2 filma!

Ako ste kojim slučajem poželjeli više Star Warsa u vašem životu, čini se da će vaše želje biti ispunjene. I to iznad svih vaših očekivanja. Jer na godišnjoj prezentaciji investitorima (što moramo priznati zvuči jako dosadno), Disney je neočekivano najavio hrpu potencijalno zanimljivih naslova koji nas očekuju u idućih nekoliko godina. Pogotovo zanimljiv je megaplan vezan za Lucasfilm i Star Wars. Nakon razočaranja sequel trilogijom, Disney je pridobio dobru volju fanova sa sve boljom serijom „The Mandalorian“. Na tragu ovog odličnog odziva, Veliki miš odlučio nas je iznenaditi pravom poplavom Star Wars naslova.

Krenut ću sa serijom koja stiže već iduće godine. Animirani serijal „The Clone Wars“ također je jako dobro prošao među fanovima. Zato ne treba čuditi da se Lucasfilm odlučio na spin-off The Bad Batch. Ovaj animirani serijal odvija se neposredno nakon događaja iz prequela, i pada Republike. Po onome što znamo, pratiti ćemo elitni odred pomalo neobičnih klonova u prvim danima Galaktičke Imperije. Scene iz trailera sugeriraju mračnu i surovu atmosferu, kao i mnoštvo akcije. Dave Filoni, kreativni um iza animiranog prethodnika, vezan je i za ovaj projekt, ali kao izvršni producent.

Godinu kasnije, početkom 2022. na male ekrane dolazi Andor, spin-off odlično prihvaćenog filma „Rogue One“. Radnja serije smještena je prije filma, te ćemo moći ponovno vidjeti Diega Lunu kao Cassiana Andora. Njemu će se pridružiti i niz likova, dok neke od njih već znamo. To su Stellan Skarsgard, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller te Genevieve O’Reilly kao Mon Mothma. Nije potvrđeno da li ćemo ponovno vidjeti/čuti Alana Tudyka kao reprogramiranog imperijalnog droida K-2SO. Sudeći po popularnosti ovog lika, čudilo bi da se droid ne vrati. Radnja serije pratiti će Cassiana Andora u mlađim danima, te ćemo kroz njegove oči gledati nastanak Pobune.

Moguće je da ćemo 2022. vidjeti povratak legendarnog Jedi mastera Obi Wan Kenobija u seriji prikladno nazvanoj Obi Wan Kenobi (šokantno, zar ne?). Neke detalje smo znali od ranije, kao npr. povratak Ewana McGregora u titularnoj ulazi, no moram priznat da me iznenadila vijest da se vraća i Hayden Christensen, kao Darth Vader. Teško je reći kakvu nam priču priprema Deborah Chow i njen kreativni tim, ali znamo da se radnja serije odvija deset godina nakon završne scene u „Star Wars: Revenge of the Sith“.

Za ove dvije serije znali smo od ranije, no sljedećoj smo se nadali. Nakon gostovanja Rosario Dawson kao Jedi ratnice Ahsoke Tano u „The Mandalorian“ postalo je očito da Dave Filoni ima velike planove. I bili smo u pravu! Filoni i Lucasfilm pripremaju igranu seriju Star Wars: Ahsoka. Posebno je zanimljiv vremenski period radnje, budući da serija počinje odmah nakon završetka „The Rebels“. To znači da ćemo pratiti avanturu ove ratnice prije njena susreta s Din Djarinom i malim Groguom. Sudeći po samom logu, mogli bi doznati i više o prirodi Sile, i značenju Jedi Ordera. Ahsoku očekujemo 2022.

Nakon preuzimanja franšize, Disney neumorno radi na kanoniziranju i premreživanju svih novih produkcija. Zato ne iznenađuje da se i Ahsoka, kao i idući najavljeni serijal Rangers of the New Republic, u jednom trenutku planiraju preklopiti s radnjom serije „The Mandalorian“. Osim informacije da će radnja serije biti orijentirana na Novu Republiku, nemamo drugih detalja. Nadam se da ćemo konačno vidjeti više od Outer Rim, budući da je Nova Republika locirana u unutarnjim sektorima Galaksije. Tu su još dva serijala o kojima nema previše informacija. Prvi je Lando, serijal (pogodili ste) o Landu Calrissianu, iako još ne znamo tko će tumačiti ovog šarmantog krijumčara i u kojem razdoblju. The Acolyte je možda i najzanimljiviji od većine na popisu. Ako ništa drugo zbog vremenskog razdoblja koje još nismo imali priliku vidjeti. Zamišljen kao mystery triler, „The Acolyte“ je serijal smješten u vrijeme Visoke Republike, 200 godina prije radnje prequela.

Impresivan popis, zar ne? No to nije sve. Najavljena su još dva animirana serijala: Visions, antologija na kojoj će raditi neki od najvećih japanskih anime majstora, te A Droid Story, serijal koji će pratiti avanture R2D2 i C-3PO-a. A za sam kraj sam ostavio najbolje. Na eventu su najavljena dva nadolazeća filma. Prvi, još neimenovani u režiji Taike Waititija. No drugi je posebno zanimljiv. Radi se o Rogue Squadron, u režiji Patty Jenkins (Wonder Woman, WW84). „Rogue Squadron“ bi trebao sletiti u kina 22. prosinca 2023. Film je zamišljen kao adrenalinska utrka koja će fanovima predstaviti novu generaciju pilota, pomaknuti granice i uvesti nas u narednu eru Galaksije. Ostaje vidjeti kako će to biti izvedeno, ali ako uzmemo u obzir da je Jenkins kći vojnog pilota, očekivanja su već u ovom trenu velika.

Sve serije će biti prikazane na Disney+ streaming servisu (koji bi trebao iduće godine doći i do nas), dok bi filmovi, nadam se, trebali završiti u kinima. U svakom slučaju, možemo reći da će u dalekoj, dalekoj Galaksiji, u narednim godinama za svakoga biti ponešto.

Check Also

Prvi pogled na akcijski SF film Borderlands!

Lionsgate je konačno otkrio prvi pogled na njihov akcijski SF film Borderlands, adaptaciju popularnog serijala …

Uskoro stiže norveški film Kraken!

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics