Star Trek: Strange New Worlds je dobio prvi službeni poster!

Paramount Plus je otkrio prvi službeni poster za seriju Star Trek: Strange New Worlds, koja predstavlja još jednu ekspanziju Star Trek svemira koju je 2017. godine započeo Star Trek: Discovery. Poster je netom otkriven u sklopu zimskog novinarskog eventa udruženja Television Critics Association, a otkriva moderni dizajn broda USS Enterprise klase Constitution pod vodstvom Christophera Pikea (Anson Mount) i to negdje iznad njegovog doma – grada Mojave, koji se nazire na horizontu. Pike je očito silueta koju vidimo na konju ispod broda. Konja, ili točnije par konja – Tango i Mary Lou koje je Pike imao u vlasništvu smo već imali prilike vidjeti u pilotu TOS-a (The Cage).

U sklopu TCA eventa smo dobili i potvrdu da je Christina Chong koja tumači lik La’an Noonien-Singh doista u rodu s Khanom iliti Khanom Noonienom Singhom. Što se tiče ostalih Star Trek serija saznali smo i to da se na Section 31 još uvijek radi, te da ćemo uskoro dobiti nove informacije.

Na samom eventu novinari su imali prilike pogledati i isječak iz nadolazeće serije, a njegov opis može pročitati u nastavku. Isječak počinje s Uhurom (Celia Rose Gooding), koja oblači svoju odoru, izlazi iz turbolifta kako bi se susrela s mnogo ležernije odjevenom poručnicom Ericom Ortegas (Melissa Navia). Očigledno je Ortegas mislila da bi bilo smiješno reći Uhuri da bi trebala nositi svoju počasnu odoru na večeri na kojoj je kapetan Pike domaćin. Kada Uhura i Ortegas stignu na Pikeovu zabavu, postaje jasno da je Uhura počasni gost. Saznajemo da je nova na brodu i da je odabrana među tisućama kandidata za tu ulogu. Pike i ostali okupljeni članovi posade znatiželjni su otkriti više o Nyoti. Ona govori 37 jezika i još uvijek nije sigurna želi li biti u Zvjezdanoj floti. Pike je pita kako je netko tako nesiguran mogao uložiti toliko truda da dođe tamo gdje je danas, a Uhura nam daje kratak uvid u njezinu pozadinsku priču, koja je bila nedovoljno razvijena u originalnoj seriji i kasnijim filmovima. Uhura odgovara da je uvijek planirala studirati vanzemaljske jezike na Sveučilištu u Nairobiju gdje su joj oba roditelja bili profesori. Nesreća koja je odnijela živote njezinih roditelja i starijeg brata, je promijenila njezine planove. Nije mogla podnijeti da bude na kampusu bez njih, pa se preselila kod svoje bake, bivše časnice Zvjezdane flote koja je pohvalno govorila o svom vremenu u organizaciji. Jedno je dovelo do drugog, i sada je kadet na zvjezdanom brodu koji je najviše cool u ‘floti’. Posebno je značajan trenutak kada Uhura govori da nije sigurna gdje pripada, da bi se tada kamera zadržala na Spocku (Ethan Peck), koji očito to jako dobro razumije.

Star Trek: Strange New Worlds je ujedno i spin-off serije Star Trek: Discovery kao i prikvel TOS-a, koji u fokusu ima pustolovine kapetana Pikea i posade U.S.S. Entreprisea prije nego što je kapetan Kirk preuzeo ‘kormilo’.

Premijernu epizodu serije je napisao Akiva Goldsman, prema priči koju potpisuju Goldsman, Alex Kurtzman i Jenny Lumet. Kurtzman, Goldsman i Lumet su tvorci serije, ali i izvršni producenti zajedno s Henryjem Alonsom Myersom, Heather Kadin, Frankom Siracusom, Johnom Weberom, Rodom Roddenberryjem, Trevorom Rothom i Aaronom Baiersom. Goldsman i Myers su ujedno i showrunneri, a Goldsman je također i redatelj prve epizode. Seriju produciraju CBS Studios, Kurtzmanov Secret Hideout i Roddenberry Entertainment.

Star Trek: Strange Worlds na Paramount Plus stiže 05. svibnja. Snimanje prve sezone je završeno još u srpnju pršle godine, a serija je već obnovljena za drugu sezonu prije premijere prve sezone.

Star Trek: Strange New Worlds

Check Also

Prvi teaser trailer za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su prvi službeni teaser trailer za spin-off seriju Dune: Prophecy, …

The Lord of The Rings: The Rings of Power, prvi teaser za 2. sezonu serije

Prime Video objavio je prvi teaser i poster za drugu sezonu serije The Lord of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics