Vratite se nakratko u Alfa kvadrant sa Star Trek: Short Treks

Iako ćemo avanture svemirskog broda Discovery, i njegove živopisne posade nastaviti pratiti tek iduće godine, nećemo ostati zakinuti za sezonski Trek, iako nas ove jeseni očekuju nešto drukčija putovanja zvjezdanim stazama. Kako Deadline prenosi, CBS nam u naredna četiri mjeseca kao svojevrsno odbrojavanje prema premijeri Discoveryja, priprema četiri mini epizode – Short Treks. Naslov ima smisla, jer ovo su doista kratke staze, budući da svaka epizoda traje samo 15 minuta. No to ne znači da ćemo ostati zakinuti za dobru priču jer se među timom koji nam priprema ove mini priče nalaze imena poput Michaela Chabona, dobitnika čak nekoliko nagrada, uključujući Huga, Nebule, te prestižne Pulitzerove nagrade; kao i Mike McMahana, koji je zanat usavršio na popularnom animiranom serijalu Rick & Morty. Čini se da CBS, unatoč kraćem formatu planira „Short Treks“ učiniti dijelom Trek panteona (i naravno, kanona).

A da će to biti moguće, možemo vidjeti po fokusu i tematici nadolazećih mini epizoda. Svaka epizoda biti će tematski različita, i bavit će se likovima koje smo vidjeli u Discoveryu. Tako ćemo imati priliku vidjeti zastavnicu Tilly (Mary Wiseman), Harrya Mudda (Rain Wilson), prvog časnika Saru (Doug Jones), ali i novog još neviđenog lika, Crafta (Aldis Hodge). Izašli su i sinopsisi za sve četiri epizode, koje će se prikazivati u mjesečnom razmaku.

U prvoj mini epizodi, „Runaway“, zastavnica Tilly sresti će neočekivanog posjetitelja kojemu je potrebna pomoć. Tilly će otkriti kako s neznancem ima više zajedničkog nego što se na prvi pogled čini. „Calypso“, koju piše Michael Chabon, nas upoznaje s novim likom Craftom. Nakon što se probudi na nepoznatom i napuštenom brodu, njegov jedini spas bit će suradnja s vanzemaljskom umjetnom inteligencijom. „The Brightest Star“ je smještena na kelpienski matični planet, te će prikazati scenu iz ranijeg života Saru, prije negoli se pridružio floti, u kojoj pokušava istražiti nepoznato, van granica svojeg sela. U zadnjoj mini epizodi, „The Escape Artist“, vraća se Mudd, i to još jednom kao međuzvjezdani varalica i kriminalac, koji se nakon jedne propale prevare našao u teškoj poziciji na neprijateljskom brodu. Ovu epizodu potpisuje Mike McMahan.

Prvu epizodu, avanturu svime omiljene Tilly, imati ćemo priliku vidjeti već 04. listopada, na Netflixu.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics