Star Trek kreće u TV ofenzivu – najavljeno nekoliko novih serija

Nakon što smo prije nekoliko dana prenijeli vijest o odlasku showrunnerovskog dua Aarona Harbertsa i Gretchen Berg, CBS nam je pripremio ne jednu, već više veoma ohrabrujućih vijesti. Prvo je The Holywood Reporter prenio da je preostali izvršni producent Discoveryja, i njegov sutvorac, Alex Kurtzman potpisao petogodišnji ugovor sa CBS-om, što znači da ćemo s Discoveryjem i njegovom posadom nastaviti hrabro kročiti i idućih nekoliko godina. No nakon toga CBS je lansirao pravi fotonski torpedo.
Jer Kurtzman i njegov studio Secret Hideout (Heather Kadin, Aaron Baiers) rade ne na jednom, već nekoliko Star Trek projekata za CBS All Access! Da, dobro ste pročitali. Ovo nije neka Q-ova smicalica. Trek se nakon 11 godina izbivanja vraća, i to u pravoj TV ofenzivi. Niti jedna od ovih serija nije službeno potvrđena, ali najviše bi nas mogla zanimati serija smještena u razdoblje poslije Nemesisa (da, u budućnost), koja bi bila fokusirana na ni više ni manje nego Patricka Stewarta kao svima omiljenog kapetana Picarda. Jedini problem ovdje je da je osim Kurtzmana ovdje naveden i Akiva Golsdman kao voditelj projekta. Isti Goldsman koji je upravo napustio Discovery. Ovome valja pridodati i Stewartov nedavni tease povratka u Trek.

No u slučaju da se ovo ne obistini, Variety je naveo čak nekoliko Star Trek projekata, u kojima će biti za svakoga ponešto:

1. Seriju smještenu na Akademiju Zvjezdane Flote, kreiranu od strane Stephanie Savage i Josha Schwartza (Gossip Gir, Runaways) – sudeći po prijašnjem radu, ovo bi moglo biti usmjerno na tinejdžere.
2. Mini serija o kojoj za sada nemamo detalja.
3. Mini serija temeljena na radnji iz „Wrath of Khan“. Prisjetimo se WoK je režirao Nicholas Meyer, koji je prvo sudjelovao kao konzultant na Discoveryu, te se nakon toga povukao za rad na drugom projektu. Možda ovom?
4. Animiranu seriju o čijoj se radnji za sad ne zna ništa.

CBS nije pružio više detalja o niti jednom od projekata, ali sudeći da nam se uskoro sprema SDCC, ne bi nas čudilo da ovogodišnji Comic-Com bude u znaku Treka.

Za daljnje vijesti iz kvadranta pratite Inverziju!

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics