Star Trek: Lower Decks ima datum premijere i prvi poster!

Prva Star Trek animirana serija nakon Star Trek: The Animated Series (TAS) je konačno pred vratima! I to ne bilo kakva animirana serija, nego humoristična serija za odrasle. Danas je CBS službeno najavio kako Star Trek: Lower Decks na CBS All Access stiže 06. kolovoza. Očekuje nas ukupno 10 polusatnih epizoda koje će stizati svaki tjedan po jedna. Osim objave datuma premijere CBS nas je počastio i prvim posterom koji je otkrio pogled na USS Cerritos, ali i tagline serije: “Rijetko ide tamo gdje nitko prije nije kročio.”

Star Trek: Lower Decks ima fokus na pomoćnoj posadi koja služi na jednom od najmanje važnih brodova Zvjezdane flote – USS Cerritosu. U 2380. godini zastavnici Mariner, Boimler, Rutherford i Tendi moraju izvršavati svoje dužnosti i održavati svoj društveni život, dok brod često pogađa mnoštvo znanstvenofantastičnih anomalija.

Cerritos na španjolskom znači „malena brda“ što definitivno nije laskav ni glamurozan naziv za razliku od naziva broda Enterprise ili Voyager. Umjesto da prati tradiciju slavnih prethodnika, koji su se proslavili na granici istraženog svemira ili na prvim linijama fronte, Cerritos je brod za drugi kontakt, što na kraju krajeva zorno prikazuje i sami tagline serije.

Tvorac i showrunner serije je Mike McMahan (Rick & Morty), koji je ujedno i veliki fan Treka, ali i pisac humorističnog vodiča „Star Trek: Next Generation – Warped“. “Bilo mi je važno da ako znate sve o Star Treku i gledate ovu seriju, da se uklapa u kanon i da ga zapravo proširuje.” – izjavio je McMahan.

Pomoćnu posadu USS Cerritosa čine zastavnica Beckett Mariner (Tawny Newsome), zastavnik Brad Boimler (Jack Quaid), zastavnica Tendi (Noël Wells) i zastavnik Rutherford (Eugene Cordero). No na brodu će biti i ostalih likova iako nisu u samom fokusu priče: Kapetanica Carol Freeman (Dawnn Lewis), zapovjednik Jack Ransom (Jerry O’Connell), poručnik Shaxs (Fred Tatasciore) i doktorica T’Ana (Gillian Vigman).

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks

Check Also

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics