Star Trek: Discovery – Sekcija 31

Star Trek: Discovery je sudjelovao na svojoj prvoj konvenciji nakon prošlogodišnjeg New York Comic Cona i moramo reći da su nas ovaj vikend na WonderConu više nego uspješno zagrijali za drugu sezonu serije. Najveće iznenađenje kao i najzanimljivija stvar je bila objava obrisane bonus scene iz finala prve sezone koja je dala jasnu potvrdu povratka jedne od najkontroverznijih organizacija franšize – Sekcije 31. Originalno je scena bila dijelom samog finala, ali su u konačnici došli do zaključka da bi je bilo zgodnije pričuvati za neku prigodu poput WonderCona.

Sekcija 31 nam je prvi puta predstavljena u sklopu Zvjezdanih staza: Deep Space 9. Riječ je o autonomnoj diviziji tajnih operacija Zvjezdane flote, koja se bavi neslužbenim misijama, i to najčešće onima u koliziji s idealima Federacije.

Showrunner i izvršni producent Discoveryja Aaron Harberts izjavio je da će druga sezona iskoristiti priliku da točno pokaže kako se to Discovery uklapa u prime vremensku liniju. No isto tako je napomenuo da mu se sviđa ideja virenja u druge svemire s vremena na vrijeme. Također je najavio da nas u novoj sezoni očekuje lakši ton, s više istraživačkih i diplomatskih faza. Otkrio je i da ćemo saznati više o liku Sarua kojeg tumači Doug Jones. Točnije odmah na početku sezone će nas dočekati odgovori na pitanja poput što su točno i čemu služe njegove ganglije, te što predstavljaju u carstvu Terrana.

Iako još ne znamo koju će točno ulogu igrati Sekcija 31 u drugoj sezoni serije, pretpostavka je da će enigmatski likovi Mirror Georgiou (Michelle Yeoh) i Lelanda (Alan Van Sprang) imati ključne uloge za radnju. Tim više jer je sam glumac Alan Van Sprang (Shadowhunters) na panelu izjavio da će Sekcija 31 imati veliku ulogu u nadolazećoj sezoni, iako nije otkrio nikakve detalje.

Star Trek: Discovery
STAR TREK: DISCOVERY. Michelle Yeoh kao Philippa Georgiou; Alan Van Sprang kao Leland.
Star Trek: Discovery
STAR TREK: DISCOVERY. Michelle Yeoh kao Philippa Georgiou.
Star Trek: Discovery
STAR TREK: DISCOVERY. Alan Van Sprang kao Leland.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics