Star Trek: Discovery se vraća 15. listopada!

Sve koji prate Star Trek: Discovery će sigurno razveseliti vijest da je treća sezona konačno dobila datum premijere. I to datum na koji se neće morati pretjerano dugo čekati. Treća sezona neće biti odgođena i na CBS All Access stiže već 15. listopada. A to je svega tjedan dana nakon finala animiranog Star Trek serijala za odrasle Lower Decks. To je nešto što franšiza nije napravila još od devedesetih, omogućila otprilike pet mjeseci neprekidne nove avanture u Star Trek svemiru.

Po prvi puta u tri desetljeća nove epizode različitih Star Trek serija će fanove intrigirati punih 23 tjedna. Budući da se Lower Decks počinje emitirati 06. kolovoza i traje do 08. listopada, to znači da ćemo imati neprekidan stream Treka do kraja godine i početka 2021. Ako ste gledali The Next Generation, Deep Space Nine ili Voyager tijekom njihovih početnih prikazivanja, ovo vam nije nešto novo. U 90-ima je Trek franšiza imala je više međusobno povezanih serija koje su se naslanjale jadna na drugu. Posljednje dvije sezone Next Generationa emitirane su tijekom 1993.-1994., istovremeno je debitirala i Deep Space Nine, a ubrzo nakon toga lansiran je Voyager dok je DS9 bio u svojoj četvrtoj sezoni.

Danas Trek franšiza nije kao nekoć, pa ne očekujte baš da će se posljednja epizoda Lower Decks direktno referencirati na nestali zvjezdani brod USS Discovery u posljednjoj epizodi serije. Potpuni crossover između serijala Picard, Discovery i Lower Decks se tek treba dogoditi, ali to ne znači da neće. Zapravo, s razvojom Strange New Worlds i Section 31 neka vrsta crossovera je vrlo vjerojatna.

A svemir serije Strange New Worlds je već u izgradnji, točnije razvija se još od prošlog ljeta. Izvršni producent Alex Kurtzman je otkrio da: “[writers] room je započeo s radom. Već je ‘razbijeno’ 10 priča, što je uzbudljivo.” To znači da je mapirano barem 10 osnovnih epizoda, što bi trebalo značiti da kada snimanje počne da će se stvari pomicati prilično brzo. Pod pretpostavkom da će se Strange New Worlds početi snimati prilično rano 2021. godine, čini se da bismo s razlogom mogli očekivati ​​Strange New Worlds do 2022. godine.

Treća sezona Star Trek: Discoveryja ima ukupno 13 epizoda. Prvi pogled na treću sezonu smo dobili s trailerom objavljenim na NYCC-u 2019. godine. Vidjeli smo Burnham u budućnosti, kao i poznata lica poput Saru, Tilly, Stametsa, Culbera i Georgiou. Upoznali smo i novi bitan lik – Clevelanda Bookera aka Booka, kao i još nekoliko novih lica. Dok se posada trudi pronaći svoje mjesto u budućnosti nakon spašavanja svemira u prošlosti, čini se da bi njihova najveća borba tek mogla stići…

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics