“Star Trek Discovery” je teleportirao nove glumce i zamijenio Klingonca

 

29042017_Star_Trek_Discovery_post_1

Vijesti vezane za najnoviju iteraciju popularne SF franšize, “Star Trek: Discovery”, cure na kapaljku, ali ipak svako toliko iz space-docka stigne važnija vijest. Tako je jučer CBS objavio i onu o možda najvećem broju pridošlica na sva tri zvjezdana broda, USS Discoveryju, USS Shenzou i klingonskoj ptici grabljivici. Podsjetimo se, Discovery će biti prvi Star Trek serijal u kojemu ćemo radnju pratiti iz više perspektiva.

Na palube brodova teleportirali su se četvoro novih članova posade. Možda najzanimljivije ime za fanove SF-a je Rekha Sharma koju pamtimo po ulozi Tory Foster na drugome poznatome brodu, Battlestar Galactica. Ova vijest nesumnjivo će obradovati najveće Trekije, budući da je Sharma nedavno gostovala u jednoj od najpoznatijih Star Trek fan produkcija, “Star Trek: Continues”. Tako da možemo biti sigurni da glumica zna svoj Trek. Sharma će igrati ulogu časnice Landry, zapovjednika osiguranja na USS Discoveryju.

Seriji su se pridružila i dva nova Klingonca, koji su sudeći po najavi oboje visokorangirani članovi imperijalne elite. Clare McConnell (Dim the Fluorescents), i Damon Runyan (Suits, Supernatural) stupit će u čizme vođa Klingonske Imperije: Dennas i Ujilli. Kenneth Mitchell (Jericho) igrati će ulogu zapovjednika Kola. Ova zadnja vijest mogla bi zbuniti neke od pažljivijih pratitelja objava vezanih za Discovery, budući da je Kol do nedavno bio Shazad Latif (Penny Dreadful). Latif je ostao u postavi, ali kao Tyler, časnik Zvjezdane Flote. Zanimljivo je napomenuti da je Star Trek već imao časnika Tylera, i to u pilot epizodi TOS-a, „The Cage“. Moguće je da postoji određena veza između dva Tylera.

Također, objava zamjene uloga, zabrinula je neke, budući da je Discovery već imao problema s produkcijom, i prošao kroz odlazak showrunnera Bryana Fullera, i dvije naknadne odgode premijere. No Star Trek ima iskustva s zamjenom glumaca, od kojih je možda najpoznatija zamjena glavne uloge u Voyageru, gdje je Geneviève Bujold nekoliko dana prije početka snimanja zamijenila Kate Mulgrew. Tako da ne bi trebali dizati štitove niti podizati uzbunu.

Star Trek Discovery još nema konačan datum premijere, ali po zadnjim vijestima trebao bi krenuti u warp u ranu jesen. Daljnje i pravovremene novosti kao i uvijek pratite na Inverziji.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics