Star Trek: Discovery je pronašao svog Spocka

CBS All Access je službeno objavio kako je Star Trek: Discovery svojoj glumačkoj postavi pridodao Ethana Pecka, koji će postati treća inkarnacija Spocka u franšizi. Ethan Peck će tako tumačiti legendarni lik Vulkanca kojeg je proslavio pokojni Leonard Nimoy u TOS serijalu, a štafetu preuzeo Zachary Quinto u posljednja tri Star Trek filma.

Pecka smo za sada imali prilike gledati u Passport to Paris, That ’70s Show (kao mlađu verziju Kelsa), The Sorcerer’s Apprentice, 10 Things I Hate About You, In Time, Gossip Girl, Madam Secretary i The Curse of Sleeping Beauty. No najznimljivije je upravo to što je Peck unuk jedne od najvećih legendi Hollywooda, Gregoryja Pecka.

“U 52 godine na televiziji i filmu, u paralelnom i “mirror” svemiru, gospodin Spock ostaje jedini originalni član posade koji je sveprisutan u Star Trek franšizi. Legendarni Leonard Nimoy, a potom i briljantni Zachary Quinto, donijeli su neusporedivu humanost liku uvijek rastrganom između logike i emocije. Mjesecima smo tražili glumca koji bi poput njih ostvario svoju interpretaciju lika. Glumca koji bi, kao što su i oni, s lakoćom utjelovio Spockove nezamjenjive vrline, pored logike naravno: empatiju, intuiciju, suosjećajnost, ali i zbunjenost i čežnju. Ethan Peck je ušetao na audiciju sa svim tim kvalitetama, svjestan svoje odgovornosti koju ima prema Leonardu, Zacku i prema fanovima, i spreman da odgovori na taj izazov u svrhu zaštite i proširenja Spockovog nasljedstva. U tom duhu smo oduševljeni što mu možemo poželiti dobrodošlicu u našu obitelj.” – izjavio je Alex Kurtzman, izvršni producent Discoveryja.

Novi Spock će biti znanstveni časnik kapetana Christophera Pikea (Anson Mount), koji će u drugoj sezoni Discoveryja biti važan lik serijala.

Druga sezona serije Star Trek: Discovery na male ekrane stiže početkom 2019. godine.

Od ostalih vijesti iz ST franšize moramo spomenuti i to da se čini kako su procurili nazivi za dvije potencijale spin-off serije. Već je službeno potvrđeno da CBS All Access planira čitav niz serija, te da je cilj imati Trek sadržaj na servisu tijekom cijele godine. No u međuvremenu fanovi su detektirali kako su registrirani nazivi Star Trek: Reliant i Star Trek: Destiny. Zanimljivo je kako je CBS registracije predao na isti dan kada je najavljen Trek serijal smješten u razdobolje post-Nemesisa, s Patrickom Stewartom u ulozi Picarda. Postavlja se pitanje da li je jedan naslov namjenjen upravo za serijal s Picardom, ili su u pitanju nove serije?

Reliant, točnije USS Reliant (NCC-1864) je ime broda kojeg je Khan ukrao Federaciji u filmu Star Trek II: The Wrath of Khan, pa bi to moglo značiti seriju fokusiranu na Khana. No vrijedi spomenti da je upravo na USS Reliantu služio i zastavnik Picard.
Destiny je prilično generičko ime, ali treba istaknuti kako je to naslov trilogije Davida Macka, čija se radnja odvija upravo u post-Nemesis razdoblju.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics