Star Trek: Discovery je obnovljen za 4. sezonu!

Star Trek: Discovery je dobio zeleno svjetlo za četvrtu sezonu dan nakon premijere prve epizode treće sezone. Produkcija na četvrtoj sezoni će se nastaviti 02. studenog, a Alex Kurtzman i Michelle Paradise ostaju kao showrunneri. Paradise je u trećoj sezoni postala trećim showrunnerom Discoveryja. Kurtzman, koji je zajedno s Bryanom Fullerom kreirao seriju, je preuzeo uzde od Aarona Harbertsa i Gretchen Berg nakon što je dvojac “otpušten” rano u produkciji druge sezone. Harberts i Berg su pak bili zamijenili Fullera, koji je napustio projekt prije Discoveryjevog debija.

Kurtzman je u intervjuu ovog mjeseca izjavio da je budućnost franšize Star Treka zacrtana do 2027. godine. Discovery je flagship za CBS All Access koji na žalost poput ostalih streaming platformi ne objavljuje podatke o gledanosti pa njih ne možemo podastrijeti. Discoveryjev spin-off Star Trek: Strange New Worlds, u kojem glavne uloge tumače Anson Mount, Ethan Peck i Rebecca Romijn je trenutno zadnja naručena igrana Star Trek serija. To ju čini trećom igranom odnosno četvrtom općenito ST serijom rađenom za CBS All Access. Nakon Discoveryja, tu je Picard koji je startao početkom ove godine, a nakon njega s početkom kolovoza je stigla i animirana serija za odrasle Lower Decks, za koju uskoro pripremamo i osvrt na kompletnu sezonu. Ne smijemo zaboraviti spomenuti da je u pripremi još jedna spin-off igrana ST serija – Section 31, u kojoj će glavnu ulogu tumačiti Michelle Yeoh.

Što se pak tiče početka ove aktualne sezone, ne možemo reći da je prva epizoda bila loša. Dapače neki portali je već prozivaju najboljom Discoveryjevom epizodom do sada. Radnja nas je hrabro otpratila u 32. stoljeće, gdje još nismo imali prilike zaviriti, što je zapravo rezultiralo svojevrsnim soft rebootom. Novi lik Bookera (David Ajala) je zapravo vrlo dobro izgrađen, te je zanimljivo razokrivati što se sve krije ispod fasade. Produkcijski dizajn je također uglavnom prekrasan, a posebno se ističe Bookov brod Nautilus. Doduše nije sve idealno, kako kod Bookerovog lika, tako i epizode općenito. No sve u svemu dobili smo interesantnu epizodu, s puno solidne akcije ali i dovoljno mirnih momenata za odmotavanje priče, odmjerenu dozu misterija, i kao začin na kraju – puno nade u bolje sutra! p.s. Iako se na prvu čini da Burnham ponovo na svojim plećima nosi težinu problema čitavih galaksija, izgleda da je kreativna ekipa ublažila tu njezinu superherojsku karakteristiku, pa smo je ovaj puta gledali kako se dio epizode šlepa za Bookerom.

Check Also

Prvi teaser za specijal Wynonna Earp: Vengeance!

Dobrodošli u Čistilište! Wynonna Earp se vraća na male ekrane s tv specijalom od 90 …

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics