Star Trek 4 zakoračio je na novu granicu, te konačno redateljsku palicu prepustio ženi

Star Trek se konačno hrabro zaputio tamo gdje još nije bio. Star Trek 4 je dobio svog redatelja, odnosno redateljicu S.J. Clarkson, koja će biti prva žena zadužena za režiju u kompletnoj povijesti franšize. Clarkson je najpoznatija po svom radu na serijama Dexter, Orange is the New Black, Jessica Jones, kao i po Marvelovim Defendersima.

Jim Gianopulos, predsjednik Paramount studia je u sklopu CinemaCona otkrio da se radi ne na jednom, nego čak dva nova Star Trek filma. Iako doduše Gianopulos nije htio specificirati s kojim to točno Star Trek projektima idu naprijed. No više nego izgledno je da se pritom misli na Star Trek 4 i također za sada nenaslovljen Tarantinov Star Trek film.

Paramount je četvrti nastavak najavio još 2016. godine, sa scenaristima J.D. Payneom i Patrick McKayjem i čini se da su oni priču/e već napisali. Za sada se o zapletu ne zna gotovo ništa osim da će se, prema pojedinim navodima, George Kirk (Chris Hemsworth) susresti sa svojim sinom, Jamesom T. Kirkomom (Chris Pine). Poznato je također da će se svojoj ulozi vratiti i Zachary Quinto. Film produciraju J.J. Abrams i Lindsey Weber kroz Bad Robot Productions, te David Ellison i Dana Goldberg kroz Skydance Media.

O Tarantinovom Star Trek filmu zna se još i manje, ali neki izvori su javili da se na scenariju tek radi, te da ga se očekuje nakon četvrtog nastavka. Zanimljivo je i to da su se dva najveća Star Trek kapetana javili da bi se rado vratili u njemu, a to su Patrick Stewart i William Shatner.

Kada je J.J. Abrams rebootao Star Trek 2009. godine, s vrlo dobrim uspjehom na kino blagajnama, činilo se kako je franšizi udahnut novi život. Stvari su izgledale nešto manje idilično nakon filma Star Trek: Into Darkness iz 2013. godine, kojem su fanovi Treka zamjerali rupe u radnji i prenatrpanost akcijom. Značajni zaokret se dogodio s posljednjem filmom Star Trek: Beyond iz 2016. godine. Iako mu je kritika bila sklona (nas nemojte brojati među njih, mi smo i dalje mišljenja da su to bili Brzi i žestoki u svemiru), a fanovi uglavnom nisu zamjerili kombinaciju klasične Trek priče s nabrijanom akcijom redatelja Justina Lina, film nije dobro prošao na kino blagajnama. Zaradio je samo 343 milijuna dolara.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Serija Goodbye Earth istražuje život usred odbrojavanja do sudnjeg dana

Nekako nam je do sada izmicala ispod radara korejska SF serija Goodbye Earth, koja za …

One comment

  1. Je li moguće da ćemo dobiti TNG film, sa Tarantinom? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics