Možda niste znali ali sprema se nova Trek ofenziva (i još jedan redizajn Klingonaca)

Dok za Paramount Pictures i Kelvin vremensku liniju stvari ne idu najbolje, jer je nakon sramežljive objave vezane uz četvrti film, danas upravo propao dogovor s dva Chrisa (Pineom i Hemsworthom), za CBS i Prime vremensku liniju stvari ne mogu biti bolje. Nakon početnih problema s produkcijom i strahova fanova, Star Trek: Discovery pokazao se kao veliki uspjeh za CBS All Access, te s nestrpljenjem očekujemo drugu sezonu koja bi sudeći po izašlom traileru trebala imati više humora i biti temeljena na prokušanoj Trek formuli otkrivanja novih svjetova i civilizacija. A da je „Discovery“ doista ispunio očekivanja mogli smo vidjeti i u postavljanju njegova su-kreatora, Alexa Kurtzmana, za alfu i omegu Treka u idućih pet godina, i multimilijunskom ugovoru, koji će nam između ostaloga donijeti i Trek serijal smješten u razdobolje post-Nemesisa, s Patrickom Stewartom još jednom u ulozi Picarda, mada možda ne Picarda kakvog se sjećamo, budući da je od Nemesisa do danas prošlo dvadeset godina, a novi serijal tek je u planskoj fazi.

Zanimljivo je da je serijal s Picardom inicijalno bio samo glasina, i najmanje vjerojatan od niza koji je CBS najavio u svom ugovoru s Kurtzmanom. A da je na putu prava TV Trek ofenziva mogli smo vidjeti u službenoj objavi na press touru vezanom za CBS All Access, gdje je potvrđeno da CBS planira niz serija, ali je i objavljeno da je cilj imati Trek sadržaj na servisu tijekom cijele godine (!). Nisu navedeni detalji vezani uz nove serije, ali možemo pretpostaviti da nas očekuju razni vremenski periodi u Prime univerzumu na kojeg CBS ima prava, kao i razni žanrovi. Ovo bi nekima mogao biti signal za paljenje žute uzbune, budući da je upravo zasićenje Trekom, bio jedan od razloga gašenja TV Treka u ranim 2000-ima. S druge strane, ovo je drugačije vrijeme, i varijacija u žanrovima i tipu serija mogla bi održavati TV Trek „svježim“ i privlačnim širem spektru publike. Priliku da vidimo kako taj koncept različitih formata funkcionira imati ćemo već u prosincu ove godine, kroz četiri kratka filma – Short Treks – vezanih za likove viđene u „Discoveryju“.

Sam „Discovery“ vraća se mjesec kasnije, u siječnju 2019., s novim promjenama uključujući i onu koja je izazvala vjerojatno najviše kontroverzi – izgledom Klingonaca. Naime, prema izjavi make-up majstora Glenna Hetricka sprema se još jedan redizajn ove ratničke vrste, ili možda bolje reći, dodatak već postojećem redizajnu. Prema Hetricku, u drugoj sezoni Klingonce ćemo vidjeti u vremenskom odmaku od finala prve. Vidjeti ćemo i ostatak velikih kuća (do sada smo imali priliku vidjeti samo 6 od ukupno 24), i s njima ćemo dobiti i drugačiji dizajn članova tih kuća, uključujući i one koji bi nam mogli biti poznati. Također objašnjen je i razlog zašto su Klingonci iz prve sezone bili bez jednog od zaštitnih znakova, guste duge kose, i brade. Naime, Klingonci koje smo imali priliku vidjeti, bili su članovi različitih kultova, i time su imali drugačiji (više redovnički) styling. Novi redizajn (ili povratak prepoznatljivog izgleda), uklopio bi se u jednu od glavnih smjernica druge sezone, a to je izjednačavanje radnje (ali i dizajna „Discoveryja“, s kanonom kojega se može naći u Picardovom kompjuteru.

Discovery je možda porinut s problemima, ali nakon solidne prve sezone, i CBS-ove službene potvrde o fokusiranju na TV Trek u svim aspektima, kao i vijesti o mogućem povratku prepoznatljivih Klingonaca, mogli bi naslutiti da se franšiza vratila u velikom stilu.

Check Also

His Dark Materials: finalni trailer za 3. sezonu serije!

Ovo je posljednja pobuna! BBC je danas objavio finalni trailer za treću i ujedno posljednju …

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics