Sila je s nama – sprema nam se povratak Ratova klonova!

Da, dobro ste pročitali. U godini u kojoj smo pokazali da kao fanovi možemo uvjeriti studio da spasi omiljeni show (The Expanse), jedna druga kampanja postigla je svoj cilj i dala nam priliku da vidimo finale epske priče za koju smo ostali zakinuti prije četiri godine. Riječ je naravno o proslavljenom animiranom serijalu, Ratovi zvijezda: Ratovi klonova (Star Wars: The Clone Wars), koji se iduće godine vraća sa zadnjom avanturom.

A razloga za veselje ima. Naime, Ratovi klonova – saga u šest sezona o ratovima koji su naposljetku doveli do pada Republike, i uspona Palpatineove Imperije – dala nam je ne samo bolji uvid u lik Anakina Skywalkera i Obi Wan Kenobija, nego je u kultni status uzdigla i neke nove likove, poput Ahsoke Tano i čitave palete klonskih ratnika, uključujući i kapetana Rexa. Po mišljenju mnogih fanova, kvalitetom priče koja nije zazirala od nekih apstraktnih ideja, ali i nešto mračnijim tonom, ovaj je show spasio prequel eru. Nažalost, taman dok se spremao završni akt, franšizu Star Warsa je preuzeo Disney, te su Ratovi klonova zamijenjeni serijom namijenjenoj mlađoj publici. No da je Veliki miš bio svjestan popularnosti ove prerano ukinute serije, svjedoče ne samo brojne peticije, već i pojava nekih od likova (poput Ahsoke) u značajnijim ulogama u serijalu „Star Wars Rebels“.

Na jučerašnjem SDCC panelu vezanom za 10-godišnjicu serijala, kreator i režiser Dave Filoni objavio je da nam Lucasfilm animation priprema povezanu priču od 12 epizoda. Kao što možemo vidjeti u kratkom teaser traileru, radnja je smještena nakon što je Ahsoka napustila red Jedija, te se pridružila svom nekadašnjem učitelju Anakinu, u misiji da planet Mandalor spasi od Dartha Maula i Deathwatcha koji mu se pridružio. Sudeći po Filonijevoj izjavi da mu povratak Ratova klonova pruža toliko željenu priliku da završi svoj posao, možemo očekivati da će radnja ovog završnog arca, pratiti izvornu ideju, te nas uvesti na početak Osvete Sitha.

Što očekuje naše heroje u završnom aktu ove epske sage saznat ćemo iduće godine, kada serija započne emitiranje na Disneyjevom streaming servisu.

Ratovi klonova

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Power: prvi elektrificirajući trailer za Amazonovu tv adaptaciju!

Amazon Studios i Sister Pictures objavili su prvi teaser trailer za nadolazeću seriju The Power …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics