Spiderhead: prvi trailer za Netflixov psihološki SF triler

Netflix je konačno objavio prvi trailer i poster za njihov nadolazeći psihološki SF triler Spiderhead. Ako vam naslov zvuči pomalo poznato, to je zato što se bazira na kratkoj priči Escape from Spiderhead autora Georgea Saundersa iz 2010. godine. Kao i u orginalnom materijalu film se fokusira na zatvor u kojem su zatvorenici testni subjekti za droge koje odmah i drastično mijenjaju njihove emocije i sposobnosti. Redatelj filma je Joseph Kosinski (Oblivion, Top Gun: Maverick), dok scenarij potpisuju Rhett Reese i Paul Wernick (Zombieland, Deadpool). Film je za Netflix producirao Eric Newman preko kuće Screen Arcade. Ostali producenti su Oren Katzeff i Geneva Wasserman za The New Yorker Studios te Reese, Wernick, Tommy Harper i Jeremy Steckler.

U najmodernijoj kaznionici koju vodi briljantni vizionar Steve Abnesti, zatvorenici nose kirurški pričvršćen uređaj koji daje doze lijekova koji mijenjaju um u zamjenu za smanjenje kazne. Nema šipki, nema ćelija, niti narančastih kombinezona. U Spiderheadu, zatvorenici su slobodni biti što jesu. Sve dok to više nisu. Ponekad su bolja verzija. Trebate popraviti raspoloženje? Za to postoji lijek. U nedostatku ste riječi? Postoji lijek i za to. Ali kada dva testna subjekta, Jeff i Lizzy uspostave vezu, njihov put do iskupljenja se zaokreće, jer Abnestijevi eksperimenti počinju pomicati granice slobodne volje.

Glavne uloge tumače Chris Hemsworth (Thor: Love and Thunder), Miles Teller (The Offer), Jurnee Smollett (Birds of Prey), Tess Haubrich (Alien: Covenant), BeBe Bettencourt (The Dry), Angie Milliken, Stephen Tongun, Mark Paguio, Sam Delich i Joey Vierira.

Navikli smo gledati Hemswortha kako tumači herojskog Thora, ali u traileru za Spiderhead više podsjeća na nekoga tko se nalazi na pragu zlikovca. “On ima plemenite namjere, ali kod njega ispod površine vrebaju neke mračne stvari.” – izjavio je redatelj filma.

Spiderhead na Netflix stiže 17. lipnja.

Spiderhead

Check Also

Uskoro stiže norveški film Kraken!

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna …

Constellation: isječak iz Appleove SF triler serije

Apple TV Plus u siječnju je objavio prvi trailer za misterioznu SF triler seriju Constellation, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics