Dogovor je postignut, Spider-Man ostaje u Marvelovom kinematografskom svemiru!

Nedavna nezahvalna situacija između kuća Marvel/Disney i Sony se barem za sada razriješila vrlo pozitivno. Za one koji sapunicu nisu pratili, ponavljamo ukratko što se sve odigralo. Prošli mjesec je objavljeno kako se Marvel/Disney i Sony “rastaju”. Sony je očekivano i dalje htio raditi Spider-Man filmove, ali Marvelov Kevin Feige više ne bi bio glavni čovjek iznad svega toga. Disney je pak tražio da se svi budući Spider-Man filmovi financiraju na osnovi 50/50, za razliku od prijašnjih gdje su dobili svega 5% kolača.

Sada doduše ionako nije bitno što je bilo. Važno je da je novi dogovor postignut i potpisan. U pregovore su bili uključeni čelni ljudi iz oba studija, uključujući Toma Rothmana, Kevina Feigea, Alana Horna i Alana Bergmana. U zamjenu za posudbu Feigeovih producentskih (super)moći, Marvel i Disney će ostvarit otprilike 25% zarade. Disney će zadržati svoja trgovačka prava, a projekte će financirati otprilike s četvrtinom sredstava. Kao dio novog dogovora Spider-Man će se pojaviti u jednom dodatnom filmu za Marvel Studios. Taj film, koji je dio Spider-Man: Homecoming serijala već ima i datum izlaska – 16. srpnja 2021. godine. Amy Pascal će ga također producirati pod kućom Pascal Pictures, kao i prva dva filma s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi.

“Oduševljen sam što će se Spideyjevo putovanje u Marvelovom kinematografskom svemiru nastaviti, a ja kao i svi mi u Marvelovom studiju smo vrlo uzbuđeni što smo dobili priliku nastaviti raditi na tome. Spider-Man je snažna ikona i heroj čije priče obuhvaćaju sve godine i publiku diljem svijeta. On je također jedini heroj koji ima moć prelaženja kinematografskih svemira, stoga kako Sony nastavlja razvijati svoj Spideyjev svemir, nikada ne znate koja iznenađenja budućnost nosi.” – izjavio je Feige.

Check Also

Avenue 5: trailer za dugoočekivanu 2. sezonu HBO-ve humoristične serije

HBO je nedavno objavio trailer i poster za drugu sezonu humoristične SF serije Avenue 5 …

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: trailer za Netflixovu antologijsku seriju!

Netflix je otkrio puni trailer i poster za antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics