Spice Frontier: fantastični kratki SF film

Spice Frontier je nagrađivani kratki animirani film koji funkcionira kao “proof-of-concept” pilot za potencijalnu animiranu seriju. Prošlo je više od stoljeća od uništenja Zemlje. Bez svog matičnog planeta ljudi danas žive među 38 poznatih vanzemaljskih vrsta. Kent Williams želi postati kuhar, i objaviti kuharicu sa zemaljskim jelima. Željan otkriti kulinarske tajne svojih predaka, Kent i njegova kiborog pratiteljica C-LA putuju kosmosom u potrazi za rijetkim začinima sa Zemlje.

Spice Frontier rekreira veselu avanturističku atmosferu omiljenih svemirskih serija poput Fireflyja i obećava fleksibilan format. Ovdje u suštini nema ništa super novo, ali arhetipovi su vješto realizirani – Kentucky Williams (Brett Waldon) izvrsno spaja sarkazam i entuzijazam. Obično se uvali preko glave u bitci, ali se isto tako na njega može računati kad stvari postanu “guste”. C-LA (Laurie Catherine Winkel) je njegova moćna kiborg pratiteljica, koja donosi kompetentnost i nepokolebljivu predanost Kentuckyjevom pothvatu da rekreira davno nestalu zemaljsku kuhinju.

Film je napisao i režirao Jalil Sadool, a ko-redatelj je Adam Meyer. Jalil Sadool je također suosnivač i direktor Steamroller Studiosa, animacijske kuće koja stoji iza projekta.

Spice Frontier

Check Also

Trailer za 2. sezonu SF serije For All Mankind

Apple TV+ je objavio novi trailer i poster za drugu sezonu serije For All Mankind. …

Prvi pogled na novi film Mortal Kombat

Warner Bros. je konačno objavio prve fotografije iz nadolazećeg reboota filma Mortal Kombat. Iako je …

Web Statistics