Spice Frontier: fantastični kratki SF film

Spice Frontier je nagrađivani kratki animirani film koji funkcionira kao “proof-of-concept” pilot za potencijalnu animiranu seriju. Prošlo je više od stoljeća od uništenja Zemlje. Bez svog matičnog planeta ljudi danas žive među 38 poznatih vanzemaljskih vrsta. Kent Williams želi postati kuhar, i objaviti kuharicu sa zemaljskim jelima. Željan otkriti kulinarske tajne svojih predaka, Kent i njegova kiborog pratiteljica C-LA putuju kosmosom u potrazi za rijetkim začinima sa Zemlje.

Spice Frontier rekreira veselu avanturističku atmosferu omiljenih svemirskih serija poput Fireflyja i obećava fleksibilan format. Ovdje u suštini nema ništa super novo, ali arhetipovi su vješto realizirani – Kentucky Williams (Brett Waldon) izvrsno spaja sarkazam i entuzijazam. Obično se uvali preko glave u bitci, ali se isto tako na njega može računati kad stvari postanu “guste”. C-LA (Laurie Catherine Winkel) je njegova moćna kiborg pratiteljica, koja donosi kompetentnost i nepokolebljivu predanost Kentuckyjevom pothvatu da rekreira davno nestalu zemaljsku kuhinju.

Film je napisao i režirao Jalil Sadool, a ko-redatelj je Adam Meyer. Jalil Sadool je također suosnivač i direktor Steamroller Studiosa, animacijske kuće koja stoji iza projekta.

Spice Frontier

Check Also

His Dark Materials: finalni trailer za 3. sezonu serije!

Ovo je posljednja pobuna! BBC je danas objavio finalni trailer za treću i ujedno posljednju …

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics