Snowpiercer: sve što je poznato o seriji, koja se nedavno vratila na TNT

Kada u proljeće iduće godine serija Snowpiercer konačno stigne na male ekrane, tada će proći točno sedam godina od premijere originalnog filma. Igrom slučaja serija se odvija sedam godina nakon što je nastupilo veliko smrzavanje koje je svijet pretvorilo u nenastanjivu pustoš. No to se doista tako poklopilo, nije bilo planirano, čemu govore u prilog sve neplanirane poteškoće koje su seriju zadesile. Originalno je seriju baziranu na istoimenom hvaljenom filmu iz 2013. redatelja Joon-ho Bonga, koji je pak nastao prema postapokaliptičnom stripu Le Transperceneige Jacquesa Loba naručio TNT. Zatim je projekt napustio originalni showrunner i tvorac serije Josh Friedman, a nakon njega i redatelj pilota Scott Derrickson. Derrickson je otišao radi radikalno promjenjene vizije, nakon odlaska Friedmana, čije je mjesto kao scenarist i showrunner popunio Graeme Manson (Orphan Black). Nakon toga, serija je promijenila mrežu pa je završila na TBS-u koji joj je osigurao i drugu sezonu. U srpnju ove godine je stigao i dugo očekivani prvi trailer, a nedavno je objavljeno kako se serija ipak vraća na TNT.

“Imali smo jedinstvenu priliku dodatno testirati i istražiti gdje bi serija mogla imati najveći uspjeh. Iako polako dodajemo drame na TBS ipak smo nakon duljeg istraživanja i razmišljanja odlučili vratiti Snowpiercer na TNT”, objasnio je predsjednik sadržaja za HBO Max i predsjednik TNT-a, TBS-a i truTV-a Kevin Reilly.

Redatelj serije je James Hawes (Doctor Who, Black Mirror). Glavne uloge tumače Jennifer Connelly (A Beautiful Mind) kao Melanie Cavill, “glas vlaka” i voditeljica odjela za gostoprimstvo i red; Daveed Diggs (Hamilton) kao Andre Layton, zatvorenik koji je nekoć bio detektiv; Alison Wright (The Americans) kao Ruth koja radi u odjelu za gostoprimstvo; Mickey Sumner (Battle of the Sexes) kao kočioničar i zaštitar Bess Till; Susan Park (Ghostbusters) kao Jinju, šefica kuhinje u najboljem restorana u vlaku; Iddo Goldberg (Peaky Blinders) kao inženjer Bennett; Katie McGuinness (Dirty Filthy Love) kao Josie McConnell, Lena Hall (Hedwig and the Angry Inch) kao gospodična Audrey, odnosno “madam” noćnog vagona, Annalise Basso (Bedtime Stories), Sam Otto (Jellyfish) kao John Osweiler; Jaylin Fletcher (Saturday Church) kao bistar dječak Miles, koji ima potencijal napredovanja u vlaku; Rowan Blanchard (Girl Meets World) kao Alexandra, tinejdžerica s misterioznom poveznicom s povijesti Snowpiercera.

Radnja je kao smo već spomenuli smještena sedam godina nakon što je svijet postao ledena pustinja, te je usmjerena na ostatke čovječanstva, koji žive u gigantskom vlaku, vječito u pokretu oko Zemlje. Vlak se sastoji od 1,001 vagona koji su dom tisućama onih dovoljno bogatih da kupe kartu ili onima dovoljno sretnih da se ukrcaju. Klasni ratovi, društvena nepravda i politika preživljavanja su pitanja kojima će se baviti televizijska adaptacija. No redatelj upozorava kako Snowpiercer nije politička serija, nego avanturistička, iako se očito dotiče sociopolitičkih tema. Konflikt u vlaku je neizbježan, a kako će on točno utjecati na 3,000 putnika to ćemo vidjeti na proljeće 2020. Točan datum još nije poznat.

Na New York Comic-Conu je objavljen i animirani trailer/prolog za seriju, no nedajte se smesti, to je i dalje igrana serija, a ovo je samo jedan vid reklame koji objašnjava kako je došlo do “stvaranja” vlaka na kojem se nalaze ostaci ljudske vrste.

Check Also

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Avenue 5: trailer za dugoočekivanu 2. sezonu HBO-ove humoristične SF serije

HBO je nedavno objavio trailer i poster za drugu sezonu humoristične SF serije Avenue 5 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics