Snowpiercer: stigao je novi trailer i poster!

Nakon svih nedaća i godina kojih se radilo na projektu, serija Snowpiercer konačno ima postavljen datum premijere. Da, put je doista bi dug, pa je igrom slučaja ispalo da serija stiže sedam godina od premijere originalnog filma. Zanimljivo je kako se nekada stvari same od sebe poklope, jer radnja serije se odvija upravo sedam godina nakon što je nastupilo veliko smrzavanje koje je svijet pretvorilo u nenastanjivu pustoš.

Originalno je seriju baziranu na istoimenom hvaljenom filmu iz 2013. redatelja Joon-ho Bonga, koji je pak nastao prema postapokaliptičnom stripu Le Transperceneige Jacquesa Loba naručio TNT. Zatim je projekt napustio originalni showrunner i tvorac serije Josh Friedman, a nakon njega i redatelj pilota Scott Derrickson. Derrickson je otišao radi radikalno promjenjene vizije, nakon odlaska Friedmana, čije je mjesto kao scenarist i showrunner popunio Graeme Manson (Orphan Black). Nakon toga, serija je promijenila mrežu pa je završila na TBS-u koji joj je osigurao i drugu sezonu. U srpnju ove godine je stigao i dugo očekivani prvi trailer, a zatim je objavljeno kako se serija ipak vraća na TNT.

Redatelj serije je James Hawes (Doctor Who, Black Mirror). Glavne uloge tumače Jennifer Connelly (A Beautiful Mind) kao Melanie Cavill, “glas vlaka” i voditeljica odjela za gostoprimstvo i red; Daveed Diggs (Hamilton) kao Andre Layton, zatvorenik koji je nekoć bio detektiv; Alison Wright (The Americans) kao Ruth koja radi u odjelu za gostoprimstvo; Mickey Sumner (Battle of the Sexes) kao kočioničar i zaštitar Bess Till; Susan Park (Ghostbusters) kao Jinju, šefica kuhinje u najboljem restorana u vlaku; Iddo Goldberg (Peaky Blinders) kao inženjer Bennett; Katie McGuinness (Dirty Filthy Love) kao Josie McConnell, Lena Hall (Hedwig and the Angry Inch) kao gospodična Audrey, odnosno “madam” noćnog vagona, Annalise Basso (Bedtime Stories), Sam Otto (Jellyfish) kao John Osweiler; Jaylin Fletcher (Saturday Church) kao bistar dječak Miles, koji ima potencijal napredovanja u vlaku; Rowan Blanchard (Girl Meets World) kao Alexandra, tinejdžerica s misterioznom poveznicom s povijesti Snowpiercera.

Radnja je smještena sedam godina nakon što je svijet postao ledena pustinja, te je usmjerena na ostatke čovječanstva, koji žive u gigantskom vlaku, sastavljenom od 1,001 vagona, vječito u pokretu, koji su dom tisućama onih dovoljno bogatih da kupe kartu ili onima dovoljno sretnih da se ukrcaju. Klasni ratovi, društvena nepravda i politika preživljavanja su pitanja kojima će se baviti televizijska adaptacija.

Snowpiercer na TNT stiže 31. svibnja.

Snowpiercer

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics