Snima se filmska adaptacija Kingove zastrašujuće novele “1922”

 

04112016_1922_post_1

Ime Stephena Kinga već je odavno ušlo u anale moderne književnosti, ali i pop-kulture uopće. King je autor čiji su romani, novele i kratke priče inspirirale vjerojatno najviše adaptacija u Holywoodu, kako na velikim tako i na malim ekranima. Suradnja Kinga i „američke tvornice snova“ ne posustaje ni u 2016. godini. Prvo je Hulu adaptirao time-travel triler 11.23.63,u kojoj glavni junak putuje nazad u prošlost da spriječi ubojstvo predsjednika Kennedya (vrlo uspješna adaptacija, sudeći po kritikama). Ranije ove godine završilo se i snimanje remakea kultnog filma Ono, koje jamči masovni povratak klaunofobije. Nedavno su stigle vijesti o odgodi premijere velike Kingove uspješnice „The Dark Towers Idrisom Elbom u glavnoj ulozi, koja će nesumnjivo biti veliki događaj naredne godine. Kao šećer na kraju, adaptacijama djela majstora horora i neizvjesnosti pridružio se i sveprisutni Netflix s adaptacijom romana „Gerald’s Game“, i adaptacijom neobične novele 1922.

1922 je dio zbirke priča „Full Dark, No Stars“, objavljene 2010. godine. Zbirku karakteriziraju mučne i jezovite priče, koje je ponekad teško čitati, a 1922 nije iznimka. Novela se odvija naslovne 1922. u ruralnoj Nebraski gdje glavni lik, Wilfred James, priznaje ubojstvo svoje žene Arlette koje mu je pomogao počiniti njegov sin. Ali nakon što pokopa njeno tijelo, počinju ga proganjati štakori, i Wilfred postaje uvjeren da ga opsjeda duh Arlette. Budući da je radnja ispričana iz Wilfredove perspektive, čitatelji do samoga kraja ne znaju da li Wilfred lagano tone u ludilo, ili stvarno govori istinu.

Režiser i scenarist filma 1922 je Zak Hilditch (These Final Hours), a saznali smo i glavna glumačka imena vezana uz projekt. Thomas Jane (The Expanse) glumiti će Wilfreda, dok će Molly Parker (House of Cards) igrati ulogu Arlette. Ostale uloge tumačit će Dylan Schmid (Horns), Kaitlyn Bernard (Haven), Brian D’Arcy James (Spotlight)i Neal McDonough (Arrow).

Film se počeo snimati u Vancouveru, ali još uvijek nije poznat datum premijere.

Check Also

Concrete: neobičan i prekrasan kratki animirani film!

Otkrili smo jedan vrlo poseban kratki film – Concrete (Beton). Riječ je o animiranom filmu, …

Marvel je objavio prvi pogled na film The Eternals

Godinama je prvi vikend u svibnju bio rezerviran za veliko filmsko superherojsko ostvarenje, i dok …

Web Statistics