Snima se film o mačkama ratnicima, i na njemu radi David Heyman, jer zašto da ne

 

21112016_warriors_post_1

„A sada nešto posve drugačije“, kako bi rekli Pajtonovci. Dok najnoviji produkt zajedničke radionice Holywooda i J.K Rowling „Fantastične zvijeri i gdje ih naći“ ruši box-officerekorde, počele su pripreme za snimanje filma s nekako drukčijim, ali ništa manje fantastičnim životinjama. “Warriors” je film o – vjerovali ili ne – mačkama, točnije mačkama ratnicima, ma kako to čudno zvučalo.

Kao samoprozvani geek, bibliofil i ljubitelj tih krznenih predatora moram priznati da do danas nisam čuo za “Warrior Cats, koji je čini se relativno popularan na Zapadu, pogotovo u SAD-u, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.  Ova neobična franšiza nastala je pod perom Erin Hunter (pseudonim četiri autorice: Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland i Victoria Holmes). Serijal je započeo 2003. i do danas ga prati preko 30 milijuna čitatelja iz cijeloga svijeta. Kao sve veće franšize ima i svoj engleski i njemački site.

Koliko sam shvatio iz opisa ovoga antropomorfnog serijala, u Warrior Cats pratimo divlje mačke iz četiri klana, u borbi za prevlast. Glavni junaci ratuju, vole se i mrze, proživljavaju ljubavne patnje i prate svoju sudbinu, baš kao i ljudi. Puteve krznenih ratnika možete pratiti ne samo u kniževnom serijalu (u ovom trenu skromnih 36 kako piše na službenom siteu), nego i u mangama, novelama i specijalnim izdanjima. Za one koje žele znati više o tajnom svijetu mačaka, tu je i set vodiča koji pruža bolji uvid na glavne likove i njihove klanove.

A zašto pišem o svemu ovome? E pa zato jer je Holywood Reporter danas objavio da je za glavnog producenta primljen David Heyman (Harry Potter, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Gravity). Film je zajednički kinesko-britanski projekt u produkciji Alibaba Pictures. Radnja će pratiti mačka Rustya, kućnog ljubimca koji pobjegne u divljinu te se pridruži jednom od klanova. Film će biti snimljen po modelu Disneyeve „Knjige o džungli“, dakle ne sa pravim mačkama nego u potpunoj 3D kompjuterskoj animaciji. Ne bi me čudilo da je jedan od razloga nemogućnost kontrole velikog broja mačaka na istom mjestu (a film bi umjesto lens flarea bio prepun laser pointera). Iako još nema scenarija, a i daleko smo od filmskog teasera, na službenoj stranici serijala nalazi se trailer za knjige koji definitivno obećava nešto…neobično. Pogotovo ako ste ljubitelj mačaka. I Heymana. A i dobre knjige, jer je prema goodreads.com, ovaj dječji serijal omiljen je i među odraslima, i ima jako dobre kritike.

Check Also

Prvi isječak iz distopijskog filma Night Raiders

Prvi isječak iz nezavisnog distopijskog trilera Night Raiders koji je svoju premijeru upravo doživio na …

Prvi trailer za SF triler Voyagers!

Lionsgate je netom objavio prvi trailer i poster za SF triler Voyagers. Redatelj i scenarist …

Web Statistics