Službeno je! Na HBO Max stiže Snyderov rez filma Justice League

Priča se o tome već dugo, pojavljivale su se glasine koje su na to i ranije ukazivale, pa su onda i osporavane, pokretale su se i peticije, a fanovi od potraživnja Snyderovog reza filma Justice League nisu odustali sve dok ga nisu konačno i izborili. Bila vam to važna ili potpuno nebitna stvar, na HBO Max 2021. stiže taj famozni rez Justice Leaguea Zacka Snydera.

Snyder je jutros iznenadio fanove s tim novostima nakon online prikazivanja i komentiranja njegovog filma Man of Steel. Nakon toga su vijest potvrdili i elaborirali HBO Max i Warner Bros. Pictures, a na THR-u je izašao i intervju sa Zackom Snyderom koji detaljnije pojašnjava čitavu priču. Dakle za one koje to zanima, Snyder je prošlog studenog dobio vrlo neočekivani poziv od svoga agenta. Zanimljivo je kako je taj poziv uslijedio upravo dan nakon druge godišnjice Justice League filma. Agent mu prenosi da je Toby Emmerich, šef Warner Bros. Picturesa, vrlo svjestan pokreta #ReleaseTheSnyderCut, i što je još važnije da je spreman pristati na to što fanovi potražuju još od 2017. godine. U kratko pitanje je glasilo: “Ovo je stvarno. Ljudi to žele. Da li biste razmotrili da to odradite?”

Prema THR-u još uvijek nije finaliziran konačni oblik/forma ove verzije filma. Odnosno da li će biti pušten kao gotovo četverosatni redateljski rez ili podijeljen na šest “poglavlja”, to se tek treba odlučiti. No Snyderovi su sada dio nečega što podsjeća na originalnu postprodukcijsku ekipu, kako bi napravili score, konačni rez, i dovršili originalne vizualne efekte. I da, možda će čak i dovesti i većinu glumaca kako bi snimili dodatne dijaloge. Nejasna je i cijena čitavog tog podhvata. Jedan izvor navodi da će to vjerojatno koštati oko 20 milijuna dolara, a drugi pak navodi da bi ta cifra mogla biti bliže 30 milijuna.

“To će biti posve nova stvar, a pogotovo onima koji su vidjeli film, potpuno novo iskustvo tog filma,” objasnio je Snyder otkrivajući da nikada nije pogledao verziju Jossa Whedona. “Vjerojatno ste vidjeli jednu četvrtinu onoga što sam učinio.” Redatelj je također otkrio kako zapravo nikada nije vjerovao da će se ovo dogoditi. “Oduvijek sam mislio da je to stvar za koju će netko možda za 20 godina napraviti dokumentarac, i da bi im mogao posuditi snimke, male isječke reza koji nitko nikada nije vidio.”

Snyder je proveo travanj i svibanj “posežući” za velikom glumačkom postavom filma Justice League, kako bi ih informirao o novom razvoju situacije i da im prenese da će ih možda trebati za dovršenje projekta. Prva osoba koju je redatelj kontaktirao je bio Ray Fisher, koji je tumačio Cyborga. (Reakcija je bila: “‘Zezaš me, zar ne?'”, prisjeća se Zack.)

Nas najviše brine potencijalna reakcija fanova ukoliko nakon čitave ove fame, akcija i heštegova stvar završi s možebitnim lošijim rezom od onog prvog. To bi doista bio jako nezgodan epilog. U svakom slučaju vrijeme će pokazati svoje.

Justice League

Check Also

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

3 Body Problem: stižu nove epizode popularne serije!

S obzirom na popularnost Netflixove SF serije 3 Body Problem (Problem triju tijela) zapravo nas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics