Službeno je, Denis Villeneuve će snimati reboot filmskog klasika “Dune”

 

02022017_dune_post_1

Nagađanja su započela još u prosincu, ali sada je konačno i službeno potvrđeno da će Denis Villeneuve režirati reboot filma “Dune“. Vijest je putem twittera objavio Brian Herbert, sin Franka Herberta, autora istoimene kultne knjige iz 1965. godine po kojoj je i snimljen film. Prava za snimanje još je prošle godine otkupio studio Legendary Pictures, ali detalja je za sada još uvijek jako malo. Ono što znamo je da će ga producirati Thomas Tull, Mary Parent, Cale Boyter, Brian Herbert, Byron Merritt i Kim Herbert.

Originalni film je režirao je David Lynch, a glumačku postavu predvodili su Kyle MacLachlan i Sting. Film nije postigao komercijalni uspjeh, i kritika mu nije bila sklona, ali je svejedno zaradio nominaciju za Oskara i s vremenom stekao kultni status. Po izlasku filma Lynch se distancirao od njega, izjavivši kako pod pritiskom producenata i studija nije mogao zadržati umjetničku kontrolu i odlučiti kakva će biti konačna verzija.

Što se Villeneuvea tiče on je relativno mlad redatelj, ali polagano gradi više nego zavidan pedigre. Sa zadnjih nekoliko filmova je privukao značajnu pažnju (Sicario, Prisoners, Enemy), a zaradio je i nominaciju za Oskara u kategoriji redatelja za film Dolazak. Također se nestrpljivo iščekuje i njegova verzija Istrebljivača (Blade Runner 2049) koji stiže u listopadu ove godine, a u kojem će uloge ostvariti Harrison Ford i Ryan Gosling.

Check Also

Netflix je naručio 4. sezonu serije Love, Death + Robots!

Netflix je dao zeleno svjetlo za četvrtu sezonu animirane antologijske serije Love Death + Robots. …

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics