Podržite domaće filmaše da završe “Slice Of Life”, kratki film inspiriran Blade Runnerom

Za one još neupoznate s projektom ponovit ćemo da je “Slice Of Life” kratkometražni hrvatski SF film smješten u svemir legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) redatelja Ridleyja Scotta.

Glavne uloge tumače Anton Svetić, Ivica Pustički i Emilia Habulin. Režiju potpisuje Luka Hrgović koji je ujedno i glavni stručnjak za vizualne efekte, a direktor fotografije je Dino Julius. Scenarij je napisao Anton Svetić još prije nekoliko godina. Priča je originalna i u početku nije imala nikakvih dodirnih točaka s filmom Istrebljivač. No, kako je produkcija trajala tako su ubačene i poneke posvete tom danas kultnom djelu znanstvene fantastike. Fast food restoran je nazvan “The White Dragon” kao što se zove i u Istrebljivaču, a na zgradu je projicirana reklama za korporaciju Tyrell. Nakon dovoljno takvih dodataka postalo je kristalno jasno da se film očito odvija u istom svemiru kao i Istrebljivač i da se to mora jasno istaknuti. No jednako tako treba istaknuti da nije riječ o kopiji, niti o bilo kakvom fanovskom nastavku filma. Riječ je jednostavno o odavanju hommage jednom od najkultnijih filmova i to primarno u vidu estetike i glavnih motiva.

Svi vizualni efekti su izvedeni na old school način. U filmu nema kompjuterski generiranih efekata i 3D modela nego je kompletan vizual realiziran pomoću minijatura, maketa i back projekcija. Baš kao i u klasiku koji je autorima poslužio kao uzor. Film prati jedan dan u životu policajca koji živi u distopijskom Los Angelesu budućnosti. Zanimljivost je da u filmu nema dijaloga, sav fokus je na vizualima.

Za potrebe projekta kupljen je i stari Citroen BX 1986 te je preuređen u set za snimanje priče unutar auta. Slice Of Life je uglavnom sniman na improviziranom setu u garaži u predgrađu Zagreba. Cijela priča traje već tri godine, a sada su timu potrebna dodatna sredstva da bi konačno mogli i završiti film. Iako je većina potrebnog materijala već snimljena, potrebna je dodatna oprema, ne bi li snimanje ali i kreiranje novih maketa, bilo na razini zadatka.

Dakle, Slice of Life može biti dovršen uz vašu pomoć, pa ako vi, kao i mi vidite ogromni potencijal ovog projekta, već s 10 dolara ćete znatno pomoći, a još ćete k tome dobiti digitalnu kopiju filma i poster. Ostale mogućnosti provjerite direktno na izvoru Kickstarter kampanje, koja za sada ide više nego uspješno. Cilj je prikupiti 25,000 dolara, a u ovom trenutku već je skupljeno 17,945 dolara.

Check Also

Prvi teaser za specijal Wynonna Earp: Vengeance!

Dobrodošli u Čistilište! Wynonna Earp se vraća na male ekrane s tv specijalom od 90 …

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics