Slice of Life je konačno svima dostupan za gledanje!

Najvjerojatnije ste već čuli za Slice of Life, jer u najmanju ruku ste o tom projektu čitali u nekoliko navrata na našim stranicama. No ako ste među novim pridošlicama nije naodmet ponoviti da je riječ o kratkometražnom hrvatskom SF filmu smještenom u svemir legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) redatelja Ridleyja Scotta. Slice of Life je vrlo uspješno financiran putem Kickstarter kampanje tijekom koje je skupio 81,756 dolara. Stvar se u jednom trenutku toliko zahuktala da ste o projektu mogli čitati na većini stranih žanrovskih portala. Film je završen početkom 2019. i tada je krenula njegova turneja po festivalima. Premijerno je prikazan u Japanu, u sklopu Short Shorts Film Festivala, a zatimu u L.A.-u na LA Shorts International Film Festivalu, da bi u tjednima i mjesecima nakon toga film bio prikazan na festivalima diljem svijeta. Slice of Life se izborio i za neke nominacije i nagrade, poput nagrade za najbolji kratkometražni film na FANTA ELX: Elche Fantastic Film Festivalu, zatim nagrade za najbolji SF na LA Shorts International Film Festivalu, nagrade Georges Méliès za najbolje specijalne efekte na SciFi Film Festivalu u Australiji, a ne smijemo propustiti spomenuti ni Méliès d’argent nagradu za najbolji Europski kratkometražni fantastični film na Grossmann Fantastic Film and Wine Festivalu u Sloveniji. Film je nedavno osvojio i domaću nagradu SFERA, u kategoriji za posebno ostvarenje.

Ako niste bili u prilici podržati film kroz Kickstarter kampanju, i niste ga uspjeli uhvatiti na nekoj od projekcija, sada je konačno stigao dan kada je Slice of Life postao dostupan svima i to besplatno. Stoga nemojte nikako propustiti nešto drugačije zaranjanje među opasne ulice futurističkog Los Angelesa. Tamo vas očekuje sitni diler koji pokušava preokrenuti svoj život na bolje, ali stvar će se zakomplicirati neočekivanim susretom s policajcem koji će ga natjerati da preispita svoje životne ciljeve…

Glavne uloge tumače Anton Svetić, Ivica Pustički i Emilia Habulin. Režiju potpisuje Luka Hrgović koji je ujedno i glavni stručnjak za vizualne i praktične efekte, direktor fotografije je Dino Julius, a originalnu glazbu za film je skladao Tim Žibrat. Scenarij je napisao Anton Svetić i to prije nekoliko godina. Priča je originalna i u početku nije imala nikakvih dodirnih točaka s filmom Istrebljivač. No, kako je produkcija trajala tako su ubačene i poneke posvete tom danas kultnom djelu znanstvene fantastike. Fast food restoran je nazvan “The White Dragon” kao što se zove i u Istrebljivaču, a na zgradu je projicirana reklama za korporaciju Tyrell. Nakon dovoljno takvih dodataka postalo je kristalno jasno da se film očito odvija u istom svemiru kao i Istrebljivač i da se to mora jasno istaknuti. No jednako tako treba istaknuti da nije riječ o kopiji, niti o bilo kakvom fanovskom nastavku filma. Riječ je jednostavno o odavanju hommage jednom od najkultnijih filmova i to primarno u vidu estetike i glavnih motiva. Važno je napomenuti i kako su svi vizualni efekti izvedeni na old school način. U filmu nema kompjuterski generiranih efekata i 3D modela nego je kompletan vizual realiziran pomoću minijatura, modela, pravih setova, maketa, matte paintinga i back projekcija. Sami setovi i sve minijature su napravljeni od nule.

Check Also

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Prvi, jezivi trailer za horor film The Watchers

Warner Bros. Pictures i New Line Cinema objavili su prvi teaser trailer i poster za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics