Slavimo 40. godišnjicu kultnog filma Ralje uz prigodan video

 

Znate li da su upravo Ralje (Jaws) bile prvi film u povijesti Hollywooda koji je istovremeno pušten u opticaj u sve kino dvorane po cijeloj Americi. Do tada je praksa bila da se film prikazivao tako da putuje od grada do grada što je trajalo iznimno dugo. Ralje su bile i prvi film koji je najbrže zaradio 100 milijuna dolara. Također je bio prvi film svoje vrste koji je imao jaku marketinšku kampanju i prije nego li je stigao u kina. I iako će već za dvije godine od tada u kina stići Zvjezdani ratovi i sve te stavke odvesti na novu razinu postojanja, te oznake i standarde koje su Ralje prve prošle i postavile nitko nikada neće moći osporiti.

Van svih tih stvari Ralje su i iznimno ostvarenje, fantastičan film koji danas sasvim zasluženo nosi kultni status. Koliko je riječ o akcijsko-avanturističkom filmu u toj mjeri je riječ i o hororu. Film krase izvrstan scenarij, majstorska režija do tada relativno nepoznatog redatelja Stevena Spielberga, fantastična glumačka postava, te glazbena tema koja je proslavila Johna Williamsa. Ako nekim čudom film niste pogledali tada je je ovo savršena prilika, a ako ste ga poput nas već gledali i nekoliko puta onda će vas ovaj prigodni video povodom 40. godišnjice filma sasvim sigurno ponukati na još jedno gledanje.

U Americi će gledatelji ovo ljeto imati priliku film ponovo doživjeti na velikom platnu. Šteta je što domaći kinomatografi nisu prepoznali potencijal ovakvog vraćanja filma na značajnije obljetnice, jer sigurni smo da ne bi manjkalo zainteresiranih za uživanje u ovom pravom remek djelu.

Check Also

Superman & Lois: velika gledanost, dodatni sadržaj ali i prekid emitiranja!

Serija Superman & Lois je postigla vrlo visoke brojke u gledanosti. Prema Deadlineu premijernu epizodu …

Otkrijte simpatični kratki SF film Floaters

U dalekoj budućnosti dva svemirska broda susreću se plutajući nad futurističkim, distopijskim gradom, u ovom …

Web Statistics