Skydance je preuzeo Atlantis, a Colin Trevorrow je i dalje redatelj projekta!

Colin Trevorrow (Jurassic World) je odabrao svoj sljedeći filmski projekt, a nova avantura ga vodi pod more, točnije u Atlantis. Za vikend je objavljeno da je Skydance zaključio ugovor sa Trevorrowom, i to za režiju i produciranje filma Atlantis. Trevorrow će film producirati kroz svoju kuću Metronome Film Company zajedno s Davidom Ellisonom, Danom Goldberg i Donom Grangerom koji su producenti za Skydance. Scenarij za film potpisuje Charmaine DeGraté (House of Dragon, Star Wars: The Acolyte).

Za Trevorrowa će Atlantis biti prvi filmski projekt nakon prošlogodišnjeg Jurassic World: Dominiona. Projekt je ranije bio kod kuće Universal koja je Trevorrowa zapravo i angažirala za režiju te produciranje Atlantisa. Raniji draft scenarija je tada napisao Dante Harper (Alien: Covenant, Edge of Tomorrow) prema priči koju je zamislio Trevorrow i Matt Charman (Bridge of Spies). O detaljima projekta tada nije bilo poznato puno, samo da će se raditi o izgubljenom kontinentu u Indijskom oceanu (a ne gradu, jer je to priča koja je sažvakana već puno puta), multikulturalnoj civilizaciji s vlastitom naprednom tehnologijom. U razgovoru za Empire Trevorrow je tada izjavio zašto baš želi realizirati taj projekt. “Fasciniran sam time. To je jedina stvar koja je za mene ravna dinosaurima. Pretpostavljam da sam sklon vraćanju u prošlost. Ali, znate, to je bilo prvi put da smo imali tehnologiju. U to vrijeme kada smo imali druge vrste stvorenja kojih više nema. Postoji toliko mnogo stvari o tome koje su mi fascinantne.”

DeGraté i Trevorrow su priču ponovo zamislili iz temelja. No film je i dalje fantasy avantura koja se temelji na mitskoj civilizaciji koja je potonula i zatim izgubljena ili zbog elemenata, drevnih bogova ili čovjekove oholosti.

Odabir glumaca će tek krenuti, ali s obzirom na nove pomake očekuje se da neće proći dugo prije nego što se otkrije glavna glumačka postava.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics