Sintel je kratki animirani fantasy film o djevojci i njezinom nesuđenom ljubimcu zmaju

Blender fondacija koja propagira open 3D software razvija se na najbolji mogući način – koristeći resurse programera koji svoje slobodno vrijeme troše na razvoj aplikacije za generiranje 3D animacija i efekata. Blender je nastao kao kućni projekt Tona Roosendaala i danas je globalni fenomen koji, nažalost, nije prepoznala industrija. Vrlo vjerojatno zbog toga što ne vjeruju alatu koji ne košta desetke tisuća dolara i ne zahtjeva skupo održavanje.
Usprkos ograničenjima, Blender je uspješan proizvod, a dokazi o kvaliteti su kratki filmovi koje fondacija proizvodi na redovitoj bazi. Zanimljivo je da se u tim filmovima u prvi plan ne stavljaju samo mogućnosti aplikacije, već je prioritet napraviti lijepi film s dobrom pričom.
Sintel, iako je nastao još 2010, završio je čak i na naslovnici 3D Worlda, iznimno je filmsko ostvarenje prije svega, a tek onda služi kao svojevrsni oglas za Blender softverski paket. Pogledajte izniman kratki film ‘Sintel‘ koji vas vodi na teško i opasno putovanje djevojke koja pokušava pronaći svog ‘izgubljenog’ zmaja. Ukoliko vas zanima Blender što je još moguće, bacite pogled i na Tears of Steel i dajte podršku Blenderu na www.blender.org.

Check Also

Prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth

Showtime je objavio prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth …

Moon Knight: novi teaser daje prvi pogled na lik kojeg tumači Ethan Hawke!

Prvi kratki teaser za Disneyjevu igranu seriju Moon Knight smo dobili u studenom prošle godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics