Sintel je kratki animirani fantasy film o djevojci i njezinom nesuđenom ljubimcu zmaju

Blender fondacija koja propagira open 3D software razvija se na najbolji mogući način – koristeći resurse programera koji svoje slobodno vrijeme troše na razvoj aplikacije za generiranje 3D animacija i efekata. Blender je nastao kao kućni projekt Tona Roosendaala i danas je globalni fenomen koji, nažalost, nije prepoznala industrija. Vrlo vjerojatno zbog toga što ne vjeruju alatu koji ne košta desetke tisuća dolara i ne zahtjeva skupo održavanje.
Usprkos ograničenjima, Blender je uspješan proizvod, a dokazi o kvaliteti su kratki filmovi koje fondacija proizvodi na redovitoj bazi. Zanimljivo je da se u tim filmovima u prvi plan ne stavljaju samo mogućnosti aplikacije, već je prioritet napraviti lijepi film s dobrom pričom.
Sintel, iako je nastao još 2010, završio je čak i na naslovnici 3D Worlda, iznimno je filmsko ostvarenje prije svega, a tek onda služi kao svojevrsni oglas za Blender softverski paket. Pogledajte izniman kratki film ‘Sintel‘ koji vas vodi na teško i opasno putovanje djevojke koja pokušava pronaći svog ‘izgubljenog’ zmaja. Ukoliko vas zanima Blender što je još moguće, bacite pogled i na Tears of Steel i dajte podršku Blenderu na www.blender.org.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics