Showtime započeo snimanje serije Halo

Američka TV mreža Showtime konačno započinje snimanje znanstveno-fantastične serije bazirane na Halo kompjuterskim igrama. Vijest sa portala Deadline pridodaje kako se glumačkoj postavi upravo pridružilo još troje ljudi: Olive Gray, Charlie Murphy i Danny Sapani.

Olive Gray tumačit će ulogu doktorice Miranda Keyes, znanstvenice koja istražuje i proučava tehnologiju i kulturu vanzemaljaca s kojima je Zemlja u ratu. Gray je glumila u serijama poput Sex Education, Fleabag i Half Moon Investigations. Charlie Murphy će glumiti Makee, siroče koje su posvojili vanzemaljci i naučili ju da prezire svoju vrstu. Murphy je glumila u kriminalističkim serijama Peaky Blinders i Ripper Street te u crnohumornoj superherojskoj seriji Misfits. Danny Sapani tumačit će kapetana Jacoba Keyesa, vojnog veterana koji sada mora profesionalno surađivati sa svojom kćerkom i bivšom ženom koje su se također pridružile oružanim snagama. Sapani je glumio u filmovima kao što su Black Panther i Star Wars Episode VIII: The Last Jedi te u TV serijama poput Doctor Who i Penny Dreadful.

Za one koji, poput mene, nemate pojma što je to Halo, u pitanju je serija vrlo popularnih kompjuterskih igara koje prate galaktički sukob čovječanstva i saveza vanzemaljskih civilizacija. Franšiza se sastoji od čitavog niza igara, knjiga i stripova. Showtime je još 2013. godine najavljivao kako će adaptirati igre u TV seriju no projekt je potom propao u zemlju. U lipnju 2018. stigla je vijest kako je Showtime naručio deset epizoda prve sezone serije… nakon čega je projekt opet propao u zemlju.

A onda smo nedavno saznali kako će glumačku postavu serije predvoditi Pablo Schreiber (American Gods) te Natascha McElhone (Solaris, The Truman Show). Tu su i Shabana Azmi (Fire), Natasha Culzac (The Witcher), Bentley Kalu (Avengers: Age of Ultron), Kate Kennedy (Catastrophe), Yerin Ha (Reef Break) i Bokeem Woodbine (Fargo). Snimanje serije Halo bi trebalo započeti ovaj tjedan u Budimpešti.

Check Also

Ekskluzivne fotke i novi detalji iz Marvelove serije Secret Invasion!

Vanity Fair je netom objavio galeriju ekskluzivnih fotografija iz nadolazeće Marvelove serije Secret Invasion, koje …

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics