Showtime je naručio 10 epizoda igrane serije Halo

Showtime je službeno naručio 10 epizoda igrane TV serije temeljene na popularnoj franšizi video igara Halo. Projekt se konačno nakon godina u produkciji pomiče s mrtve točke. No ne čudi nas što se stvari kreću polako, jer zadnji pokušaj adaptacije u seriju je završio s relativno neuspješnom digitalnom serijom Halo: Nightfall.

Tvorac nove serije za Showtime, izvršni producent, scenarist i showrunner je Kyle Killen (Awake). Killenu će se kao izvršni producent pridružiti Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes, The Exorcist) koji će ujedno i režirati barem nekoliko epizoda serije.

Kod ovakvih projekata uvijek je dobro znati da su originalni tvorci uključeni u projekt pa nas tako veseli činjenica da će Microsoft i razvojni studio 343 Industries također producirati seriju, uz Spielbergov Amblin Television. Izvršni producenti će također biti Scott Pennington, Justin Falvey i Darryl Frank. CBS Studios International će seriju distribuirati.

“Halo je naša najambicioznija serija do sada i nadamo se da će fanovi koji očekuju ovu seriju godinama, biti nagrađeni,” izjavio je David Nevins direktor mreže Showtime. “U povijesti televizije, nikada nije bilo dovoljno vrhunske znanstvene fantastike. Pogotovo je to istina u visokobudžetnom dijelu, ili prestižnoj televiziji. Westworld se uvukao pod krinkom vesterna, no i dalje većinu prestižnih tv serija čine one orijentirane na fantasy ili horor. Killenovi scenariji su fantastični, ekspanzivni i provokativni, Rupert Wyatt je predivan stvaratelj svjetova, a njihova Halo vizija će obuhvatiti entuzijaste ove igre kao i one koji još ne znaju ništa o ovom svijetu kompleksnih likova koji nastanjuju ovaj jedinstveni svemir.”

Produkcija nove serije započet će početkom 2019. godine.

Check Also

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics