Shadow and Bone: stigao je prvi teaser za Netflixovu ekranizaciju!

Netflix je objavio prvi teaser za seriju Shadow and Bone, ekranizaciju fantastičnih romana Grishaversea autorice Leigh Bardugo. Serija zapravo kombinira dva književna serijala: trilogiju Sjena i kost (Shadow and Bone) i duologiju Šest vrana (Six of Crows), koja se kronološki odvija nakon događaja serijala Shadow and Bone iako je smještena u isti svijet.

Eric Heisserer (Arrival, Bird Box) je showrunner i izvršni producent. Glavna redateljica i izvršna producentica je Lee Toland Krieger (Age of Adaline), dok se među ostalim redateljima ističe Jeremy Webb (The Umbrella Academy, The Punisher, Altered Carbon). Sama Leigh Bardugo je također sudjelovala na projektu kao izvršna producentica. Serija se bazira na gore spomenutim knjigama, ali važno je istaknuti kako će se znatno razlikovati od njih. “Serija će se radikalno razlikovati od knjiga. Ali na najnevjerojatniji način. To će zapravo biti viskobudžetna fanovska fikcija.” – izjavila je Bardugo.

Radnja serije se odvija u ratom razorenom svijetu gdje je siroče po imenu Alina Starkov upravo oslobodila izvanrednu moć koja bi na kraju mogla biti ključna za oslobađanje njene zemlje. Prijetnja čudovišnog Shadow Folda se nazire, tako da Alina svoj život podređuje treniranju u sklopu elitne vojske čarobnjaka poznate kao Grisha, gdje se bori za usavršavanje svoje moći dok istovremeno uči da saveznici i neprijatelji mogu biti jedno te isto – i ništa na ovom raskošnom svijetu nije onako kako se čini. Kao što službeni sinopsis nagovještava, “za preživljavanje bit će potrebno više od magije”.

Glavne uloge tumače Jessie Mei Li kao Alina Starkov, Archie Renaux kao Malyen Oretsev, Freddy Carter kao Kaz Brekker, Amita Suman kao Inej, Kit Young kao Jesper Fahey i Ben Barnes kao general Kirigan.

Shadow and Bone na Netflix stiže u travnju 2021. sa svih osam epizoda.

Check Also

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Outer Range: trailer za 2. sezonu serije izaziva putovanjem kroz vrijeme

Prime Video objavio je prvi službeni trailer i poster za drugu sezonu SF mystery serije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics