Shadow and Bone: prvi trailer za Netflixovu ekranizaciju!

Netflix je kako se i očekivalo danas objavio prvi trailer za seriju Shadow and Bone, ekranizaciju fantastičnih romana Grishaversea autorice Leigh Bardugo. Seriju koja kombinira dva književna serijala: trilogiju Sjena i kost (Shadow and Bone) i duologiju Šest vrana (Six of Crows), i koja se kronološki odvija nakon događaja serijala Shadow and Bone iako je smještena u isti svijet.

Radnja serije se odvija u ratom razorenom svijetu gdje je nisko rangirana vojnikinja i siroče Alina Starkov upravo oslobodila izvanrednu moć koja bi mogla biti ključ za oslobađanje njene zemlje. Prijetnja čudovišnog Shadow Folda se nazire, pa je Alina otrgnuta od svega što poznaje kako bi trenirala u sklopu elitne vojske čarobnjaka poznate kao Grisha. Ali dok se bori da usavrši svoju moć, otkriva da saveznici i neprijatelji mogu biti jedno te isto i da ništa u ovom raskošnom svijetu nije onako kako se čini. U igri su opasne sile, uključujući ekipu karizmatičnih kriminalaca, a za preživljavanje će biti potrebno više od magije.

Glavne uloge tumače Jessie Mei Li kao Alina Starkov, Archie Renaux kao Malyen Oretsev, Freddy Carter kao Kaz Brekker, Amita Suman kao Inej, Kit Young kao Jesper Fahey, Ben Barnes kao general Kirigan aka the Darkling, Sujaya Dasgupta kao Zoya Nazyalensky, Daisy Head kao Genya Safin, Zoë Wanamaker kao Baghra, Kevin Eldon kao the Apparat, Luke Pasqualino kao David, Julian Kostov kao Fedyor, Jasmine Blackborow kao Marie, Gabrielle Brooks kao Nadia i Simon Sears kao Ivan.

Showrunner i izvršni producent serije je Eric Heisserer (Arrival, Bird Box). Glavni redatelj i izvršni producent je Lee Toland Krieger (Age of Adaline), dok se među ostalim redateljima ističe Jeremy Webb (The Umbrella Academy, The Punisher, Altered Carbon). I Leigh Bardugo je također izvršna producentica zajedno s Shawnom Levyjem, Danom Levineom, Danom Cohenom, Joshom Barryjem za 21 Laps Entertainment te Pouyaom Shahbazianom za Loom Studios.

“Jedna od najuzbudljivijih stvari u ovome bila je priroda suradnje i vidjela sam način na koji se nešto novo ne može boriti protiv postojeće duše i likova knjige, već samo pruža novi način interakcije likova, i ja mislim da je to nešto posebno jer… knjige će uvijek imati svoj život, ali mislim da je za ljude koji su ih pročitali ovo puno uzbudljivije od doslovne adaptacije stranicu po stranicu… Nikad ne znate kako će ljudi reagirati na nešto, ali ja barem osjećam da je priča nekako uspjela biti duboko vjerna knjigama, dok je ujedno ponudila i potpuno novu avanturu.” – izjavila je Bardugo.

Osam epizoda prve sezone serije na Netflix stiže 23. travnja. Kako vam se čini trailer?

Shadow and Bone

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics