Shadow and Bone: prvi pogled na Netflixov Grishaverse!

Netflix je konačno ponudio prvi pogled na seriju Shadow and Bone, ekranizaciju fantastičnih romana Grishaversea autorice Leigh Bardugo. Seriju koja kombinira dva književna serijala: trilogiju Sjena i kost (Shadow and Bone) i duologiju Šest vrana (Six of Crows), i koja se kronološki odvija nakon događaja serijala Shadow and Bone iako je smještena u isti svijet.

“Shadow and Bone odvija se u vrlo različitom fantasy svijetu.” – izjavila je autorica i izvršna producentica Leigh Bardugo. “Razmišljajte o carskoj Rusiji, umjesto o srednjovjekovnoj Engleskoj, o repetirajućim puškama umjesto širokih mačeva. To je priča o ljudima kojima je rečeno da ne vrijede ništa, a dokazali su suprotno. I bilo je nevjerojatno vidjeti kako se priča oblikuje u tako epskim razmjerima, bitkama, magiji, ali i odnosima između likova. Ove fotografije daju samo mali uvid u ono što dolazi – izrađivač karata s izvanrednim darom, ljudi koji je žele iskoristiti, tragač koji će učiniti sve da je zaštiti, te tim lupeža i lopova koji će uskoro izazvati neke vrlo velike nevolje za sve uključene.”
“Reći ću samo da ove fotografije daju samo maleni osjet nekih prekrasnih stvari koje su Eric i naš tim učinili sa serijom. Vrlo su usredotočene na likove, ne daju naslutiti bitke i spektakl koje one postižu. Ali isto tako mislim da je to sjajno jer se fokusiraju na samo srce serije.”

“Ove fotografije pružaju uvid u veliki, slojeviti svijet koji je Leigh stvorila u svojim knjigama.” – dodao je showrunner Eric Heisserer. “Neumorno smo radili na stvaranju uvjerljivog, stvarnog osjećaja za izmišljene zemlje poput Ketterdama i Ravke, s izmišljenim jezicima, odorama, valutom i umjetničkim odabirima od scenografije do kostima. Uronjeni ste u Grishaverse kad čitate, a naša je nada da će i novi i postojeći fanovi imati isti takav osjećaj kada gledaju seriju.”

Radnja serije se odvija u ratom razorenom svijetu gdje je nisko rangirana vojnikinja i siroče Alina Starkov upravo oslobodila izvanrednu moć koja bi mogla biti ključ za oslobađanje njene zemlje. Prijetnja čudovišnog Shadow Folda se nazire, pa je Alina otrgnuta od svega što poznaje kako bi trenirala u sklopu elitne vojske čarobnjaka poznate kao Grisha. Ali dok se bori da usavrši svoju moć, otkriva da saveznici i neprijatelji mogu biti jedno te isto i da ništa u ovom raskošnom svijetu nije onako kako se čini. U igri su opasne sile, uključujući ekipu karizmatičnih kriminalaca, a za preživljavanje će biti potrebno više od magije.

Glavne uloge tumače Jessie Mei Li kao Alina Starkov, Archie Renaux kao Malyen Oretsev, Freddy Carter kao Kaz Brekker, Amita Suman kao Inej, Kit Young kao Jesper Fahey i Ben Barnes kao general Kirigan.

Uz Bardugo i Heisserera (Arrival, Bird Box), ostali izvršni producenti serije su Lee Toland Krieger (Chilling Adventures of Sabrina, Age of Adaline), Shawn Levy, Dan Levine, Dan Cohen i Josh Barry za 21 Laps Entertainment te Pouya Shahbazian za Loom Studios. Krieger je također i glavna redateljica.

Osam epizoda prve sezone serije na Netflix stiže 23. travnja.

Shadow and Bone

Shadow and Bone

Shadow and Bone

Shadow and Bone

Shadow and Bone

Shadow and Bone

Shadow and Bone

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics