SF triler “Life” nudi odgovor na jedno od najintrigantnijih pitanja, ima li života u svemiru?

 

Postoji li neki oblik života van Zemlje sigurno je jedno od najdugovječnijih pitanja kompletne civilizacije. Krajem veljače ove godine NASA je službeno objavila vijest da je pronašla novi solarni sustav, udaljen 39 svjetlosnih milja od Zemlje u kojem najmanje sedam planeta sličnih Zemlji orbitira oko male zvijezde, a ono što je šokiralo sve je činjenica što je život moguć na čak tri planeta.

Od četvrtka, 23. ožujka u domaća kina stiže znanstveno fantastični triler Trag života koji se svojom radnjom, između ostalog, bavi i postojanjem određenog oblika života van Zemlje. U prilogu koji je montiran ekskluzivno za ovu priliku, dr. Kevin Fong i dr. Adam Rutherford objašnjavaju važnost otkrivanja života van Zemlje, a njih dvojica su također, uz dr. Rudija Schmidta, radili kao stručni savjetnici na filmu.

„Cijeli koncept nastanka života u svemiru i na našoj planeti je fascinantan“, izjavljuje Kevin Fong, doktor medicine sa sveučilišta University College London koji se specijalizirao za medicinu u ekstremnim uvjetima, pogotovo onima koja uključuju boravak čovjeka u svemirskim misijama. „Što nas čeka na Marsu odgovor je na pitanje kojeg smo si svi postavljali dok smo ležali na leđima gledajući u vedro nebo“, optimistično govori dr. Fong.

U vezi života van planete Zemlje optimističan je i dr. Adam Rutherford, genetičar i stručnjak za mikrobiologiju u svemiru. „Posada na Međunarodnoj svemirskoj postaji suočena je s najvažnijim otkrićem u povijesti čovječanstva“, objašnjava dr. Rutherford i nadodaje: „Upravo ta postaja služi kao međustanica između onoga što bi moglo biti na Marsu i onoga što već postoji na Zemlji“.

Napeti SF triler Trag života u kojem šesteročlana posada polagano započinje svoje istraživanje prvog dokaza života na Marsu koje se uskoro pretvara u bitku za preživljavanje režirao je Daniel Espinosa. Scenaristi su Rhett Reese i Paul Wernick koji su do sada zajedno napisali dva izvrsna ostvarenja – “Zombieland” i “Deadpool”.

Glavne uloge tumače Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Olga Dihovichnaya, Ariyon Bakare i Hiroyuki Sanada.

Ne popustite pogledati ni posljednji trailer, kao ni friško objavljene interancionalne postere, uživajte!

19032017_life_poster_1

19032017_life_poster_2

19032017_life_poster_3

Check Also

The Lord of the Rings: Amazonova prikvel serija je dobila službeni naslov!

Amazon Studios je konačno otkrio puni naslov nadolazeće prikvel serije The Lord of the Rings …

Prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth

Showtime je objavio prvi teaser trailer za SF seriju The Man Who Fell To Earth …

Jedan komentar

  1. “39 svjetlosnih milja”? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics