SF triler Infinity Pool se snima u Šibeniku!

Kako naslov i kaže SF triler Infinity Pool (Bazen beskraja) se trenutno snima u Šibeniku. U manjinskoj hrvatskoj koprodukciji film se snima u šibenskom resortu Amadria Park. Riječ je o kanadsko-mađarsko-hrvatskoj koprodukciji, a hrvatska koproducentica je Anita Juka (4Film). Glavne uloge tumače Mia Goth (A Cure for Wellness), Alexander Skarsgård (The Stand) koji je ujedno i jedan od izvršnih producenata, Thomas Kretschmann (Penny Dreadful: City of Angels) i Amanda Brugel (The Handmaid’s Tale).

Redatelj i scenarist je Brandon Cronenberg (Possessor, Antiviral), sin redatelja Davida Cronenberga. Izvršni producenti su Tom Quinn, Jeff Deutchman i Emily Thomas za NEON, Michael Bloom, Maria Zuckerman i Ryan Heller za Topic Studios te Hengameh Panahi i Charlotte Mickie za Celluloid Dreams. Producenti su Karen Ella Harnisch i Andrew Cividino (Film Forge), Noah Segal i Christina Piovesan (Elevation Pictures) te Rob Cotterill. Uz Anitu Juku koproducenti filma su Daniel Kresmery i Jonathan Halperyn (Hero Squared), a direktor fotografije je Karim Hussain.

Radnja prati Jamesa Fostera, romanopisca koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu, te provodi vrijeme na all-inclusive odmoru sa suprugom Em. Njihovo odmaralište se može pohvaliti obilascima otoka i sjajnim plažama. No ispred hotelskih vrata čeka nešto mnogo opasnije i zavodljivije. Kada s drugim parom kojeg su upoznali u odmorištu završe na pikniku na zabranjenom dijelu otoka stvari će krenuti zlokobnim putem.

“Bazen beskraja se snima pet tjedana, od čega pola u Hrvatskoj, a pola u Mađarskoj. Prije dvije godine smo scoutali lokacije u Hrvatskoj i redatelju se najviše dopao resort u Šibeniku – Amadria Park. Uskoro se ekipa seli u Mađarsku gdje će ujedno biti i završetak snimanja. Nakon toga, postprodukcija se seli u matičnu Kanadu, a završetak filma očekujemo u drugoj polovici 2022. godine. Skoro sve lokacije su nam unutar Resorta i u okolici Šibenika. Hrvatska svojom raznolikošću može poslužiti kao ‘setting’ za mnogobrojne svjetske zemlje, kao što je i dokazala posljednjih godina, no u ovom slučaju, Hrvatska će poslužiti kao izmišljena zemlja Li Tolqa. Ono što nas veseli je da je ovo prva koprodukcija između Hrvatske i Kanade na dugometražnom igranom filmu. Vjerujem da će ova suradnja potaknuti i buduće suradnje između ove dvije zemlje te daljnji napredak međunarodnih filmskih suradnji s Hrvatskom.” – izjavila je Anita Juka.

Check Also

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities: trailer za Netflixovu antologijsku seriju!

Netflix je otkrio puni trailer i poster za antologijsku horor seriju Guillermo del Toro’s Cabinet …

Deadpool 3: sve što je poznato o filmu u kojem nas očekuje povratak Wolverinea!

Ryan Reynolds, zvijezda otkačene superherojske franšize, šokirao je objavom da će se u Deadpoolu 3 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics