Netflixova serija The Witcher stiže brže nego smo očekivali

Netflixova ekranizacija popularnog fantasy serijala knjiga i videoigara The Witcher napreduje punom parom. Nakon što smo nedavno saznali da će Henry Cavill tumačiti glavnog lika Geralta od Rivije, sada je poznato i okvirno vrijeme izlaska serije, te kratki sinopsis.

Iako nije točno objavljeno kada bi trebala stići prva sezona serije The Witcher, sada barem znamo da će to ipak biti negdje u 2019. godini. S obzirom da su incijalne najave bile za 2020. godinu, ovo će sasvim sigurno usrećiti one koji ne mogu dočekati zaroniti u ovaj fantastični serijal. No ne treba previše skakati od sreće, jer vrlo je izgledno da će serija stići tek s krajem 2019. godine.

Što se tiče sinopsisa on na žalost ne otkriva puno:
Witcher Geralt, mutirani lovac na čudovišta, bori se s pronalaženjem svog mjesta u svijetu gdje se ljudi često pokazuju zlobnijima od samih čudovišta.

Prva sezona bavit će se radnjom iz prve dvije knjige, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”. Naručeno je osam epizoda, a serija će se snimati u istočnoj Europi, poglavito u Poljskoj, ali i u šumama oko Budimpešte. Showrunnerica i izvršna producentica Lauren Schmidt Hissrich je obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, likovima i pričom, te da neće zastajkivati u pola sezone. Uz Geralta ćemo imati prilike vidjeti Yennefer, Triss Merigold, Ciri, Dandeliona odnosno Jaskiera, Cahira, Regisa, Vilgefortza, Emhyra var Emreisa, Milvu, Lea Bonharta, Angoulême i Borcha Three Jackdawsa.

U međuvremenu pojavila se i informacija o kastingu za Ciri. Poziv za kasing je tek objavljen, i stoga se još ne zna tko će glumiti, ali je zato poznato koga studio traži za tu ulogu. Ni manje, ni više traži se djevojka od 16 ili 15 godina, koja je crnkinja, azijatkinja. Koja može uvjerljivo odigrati i ulogu djevojke od 13/14 godina. S obzirom na te detalje neki fanovi su već vrlo uzrujani jer je Ciri u izvornom materijalu (knjigama Andrzeja Sapkowskog, ali i video igrama) bjelkinja. Objavu je dao National Youth Theatre, u kojoj se krije i detaljni opis lika:

Ciri se često igrala opasnih, nasilnih igara sa svima na usluzi u palači, umjesto da je sjedila u finoj odjeći uz kraljicu Calanthe, njezinu baku. Odnosno dok Cintra nije masakrirana, a Ciri postala siročetom, ostavljena da putuje Kontinentom, potpuno sama. Ona to još ne zna, ali je direktni potomak Lare Dorren, vilenjačkog maga – i radi toga je zapravo svi proganjaju. Pratimo Ciri kako izbjegava one koji je žele zatočiti, dok u međuvremenu ona otkriva svoj magijski dar, svoju mračnu stranu, kao i ulogu koju treba odigrati u nadolazećoj apokalipsi. Traži se iznimni mladi talent koji će predvoditi seriju. Ona mora biti hrabra srca, i imati nešto uistinu posebno u sebi.

S obzirom da snimanje serije The Witcher započinje već u listopadu, uskoro bi trebali saznati tko će popuniti ostatak glumačke postave.

The Witcher

Check Also

Star Trek: Starfleet Academy, službeno je najavljena nova igrana serija!

Nema dugo da smo pisali o tome kako je Strange New Worlds u tom trenutku …

House of the Dragon: 2. sezona će imati manji broj epizoda nego prva

Otkriven je broj epizoda druge sezone HBO-ove fantasy serije House of the Dragon iliti Zmajeve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics