Amazonova serija The Lord of the Rings je i službeno obnovljena za 2. sezonu!

Kako je Amazon krenuo u predprodukciju svoje visokoprofilirane The Lord Of the Rings prikvel serije, tako je stigla i obnova za drugu sezonu. Nije to baš neka velika novost jer je Amazon Studios TV prava na The Lord of the Rings osigurao još u studenom 2017. a taj ugovor je uključivao obavezu od više sezona. No, ipak svaka sezona mora zasebno dobiti zeleno svijetlo, što se sada dogodilo službeno i za drugu sezonu. Rano zeleno svijetlo znači i kraći period između sezona što je uvijek dobra stvar.

Produkcija na seriji počinje uskoro na Novom Zelandu, odnosno u prvom kvartalu 2020. godine, jer se na malim ekranima očekuje negdje 2021. godine. Za sada je poznato samo par glumačkih imena vezanih uz projekt, a to su Will Poulter kao Beldor, Arkella Kavenagh kao Tyra i Joseph Rawle kao Oren.

Također otkriveno je kako će ekipa koja radi na prvoj sezoni, nakon snimanja prve dvije epizode uzeti dovoljno vremena “pauze” (4-5 mjeseci) kako bi mapirali drugu sezonu. To je zapravo standardna praksa za serije koje idu “straight-to-series”, jer omogućava producentima da dobro prouče i procjene snimljeni materijal, kao što bi inače bio slučaj s pilotom. Isto tako ova praksa će omogućiti ukoliko će biti potrebno i djelomično snimanje nekih kadrova za drugu sezonu, ili čak paralelno snimanje. To je bila strategija koju je koristio i Peter Jackson snimajući svoju filmsku LOTR trilogiju.

J.A. Bayona će režirati prve dvije epizode prve sezone. Glavni scenristički duo, showrunneri i izvršni producenti su J.D. Payne i Patrick McKay. Ostali izvršni producenti su Bayona i njegov produkcijski partner Belén Atienza, te Lindsey Weber, Bruce Richmond, Gene Kelly, Sharon Tal Yguado kao i scenaristi Gennifer Hutchison, Jason Cahill i Justin Doble. Bryan Cogman i Stephany Folsom su savjetodavni producenti, Ron Ames je producent, Helen Shang koproducent, a Glenise Mullins scenaristički savjetnik.

The Lord of the Rings

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics