Amazonova serija The Lord of the Rings je i službeno obnovljena za 2. sezonu!

Kako je Amazon krenuo u predprodukciju svoje visokoprofilirane The Lord Of the Rings prikvel serije, tako je stigla i obnova za drugu sezonu. Nije to baš neka velika novost jer je Amazon Studios TV prava na The Lord of the Rings osigurao još u studenom 2017. a taj ugovor je uključivao obavezu od više sezona. No, ipak svaka sezona mora zasebno dobiti zeleno svijetlo, što se sada dogodilo službeno i za drugu sezonu. Rano zeleno svijetlo znači i kraći period između sezona što je uvijek dobra stvar.

Produkcija na seriji počinje uskoro na Novom Zelandu, odnosno u prvom kvartalu 2020. godine, jer se na malim ekranima očekuje negdje 2021. godine. Za sada je poznato samo par glumačkih imena vezanih uz projekt, a to su Will Poulter kao Beldor, Arkella Kavenagh kao Tyra i Joseph Rawle kao Oren.

Također otkriveno je kako će ekipa koja radi na prvoj sezoni, nakon snimanja prve dvije epizode uzeti dovoljno vremena “pauze” (4-5 mjeseci) kako bi mapirali drugu sezonu. To je zapravo standardna praksa za serije koje idu “straight-to-series”, jer omogućava producentima da dobro prouče i procjene snimljeni materijal, kao što bi inače bio slučaj s pilotom. Isto tako ova praksa će omogućiti ukoliko će biti potrebno i djelomično snimanje nekih kadrova za drugu sezonu, ili čak paralelno snimanje. To je bila strategija koju je koristio i Peter Jackson snimajući svoju filmsku LOTR trilogiju.

J.A. Bayona će režirati prve dvije epizode prve sezone. Glavni scenristički duo, showrunneri i izvršni producenti su J.D. Payne i Patrick McKay. Ostali izvršni producenti su Bayona i njegov produkcijski partner Belén Atienza, te Lindsey Weber, Bruce Richmond, Gene Kelly, Sharon Tal Yguado kao i scenaristi Gennifer Hutchison, Jason Cahill i Justin Doble. Bryan Cogman i Stephany Folsom su savjetodavni producenti, Ron Ames je producent, Helen Shang koproducent, a Glenise Mullins scenaristički savjetnik.

The Lord of the Rings

Check Also

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics