Nadolazeći serijal The Lord of the Rings će biti smješten u Drugo doba

Kako je legendarni J. R. R. Tolkien jednom rekao: “Ja sam mudro započeo s mapom”, tako je i Amazon svoju promotivnu kampanju za seriju The Lord of the Rings započeo s mapom i s vremenom je sve više nadograđivao. Sada je uz novu mapu stigla i potvrda u koje će razdoblje biti smještena nadolazeća prikvel serija. Radi se o Drugom dobu, poznatom i kao doba Númenora koji je prvi puta otkriven upravo na friško objavljenoj mapi.

Drugo doba započelo je porazom Morgotha u Gnjevnom ratu i njegovim istjerivanjem s Arde. Trajalo je 3441 godinu, do Sauronova pada, nakon propasti Númenora, kad ga je porazio Posljednji savez vilenjaka i ljudi. Ovo doba je obilježilo uzdizanje Númenora, jačanje Saurona u Međuzemlju, kovanje Prstenova moći i početak sukoba između Saurona i vilenjaka zbog njih. Riječ je o razdoblju koje je relativno slabo opisano u Tolkienovim djelima i zapisima, za razliku od Prvog doba opisanog u Silmarillionu, ili Trećeg doba tijekom kojeg se odvija Gospodar prstenova. Osim nekoliko nagovještaja događaja iz Drugog doba, u Gospodaru prstenova postoji još nekoliko kraćih zapisa razdoblju od Morgothova pada na kraju Prvog doba i prvog Sauronova pada koji je obilježio početak Trećeg doba.

Za sada nije potpuno jasno da li će Númenor biti glavni “setting” za Amazonovu seriju The Lord of the Rings, ali njegova prisutnost na karti ipak odgovara na neka pitanja. Iz toga se da zaključiti da očito nećemo gledati seriju fokusiranu na mladog Aragorna, s obzirom da je on rođen tijekom Trećeg doba, ali će serija u fokusu imati njegovu lozu.

Ovo je najskuplji televizijski serijal u povijesti, budući da je Amazon samo za prava platio 250 milijuna dolara. Amazon je također već potvrdio kako nas očekuje bar pet sezona ovog izuzetno skupog projekta. JD Payne i Patrick McKay su showrunneri serije.

Premijera serije The Lord of the Rings se očekuje negdje 2021. godine.

“One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all, and in the darkness bind them, In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

The Lord of the Rings

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics