Serija Swamp Thing je otkazana, unatoč jako dobrim kritikama

Serija Swamp Thing otkazana je tjedan dana nakon svoje premijere na streaming platformi DC Universe. Ova vijest stiže niti dva mjeseca nakon što je produkcija naglo prekinuta, a broj epizoda prve sezone srezan s trinaest na deset. Tada su se kao razlog skraćivanja navodile kreativne nesuglasice između krovne kompanije WarnerMedia, producentske kuće i streaming platforme, a sve tri strane odbile su dati svoj komentar.

Razlozi za otkazivanje serije očito nisu niti slaba gledanost ni loše reakcije već produkcijski kurcšlus.

Streaming platforma DC Universe krenula je s radom u rujnu prošle godine. Od tada su tamo prikazane četiri nove superherojske serije: Doom Patrol, Swamp Thing, Titans i Young Justice: Outsiders. Međutim, nakon što je korporacija AT&T preuzela Time Warner, u WarnerMedia je pokrenuta inicijativa osnivanja streaming platforme koja bi DC Universe mogla učiniti suvišnom.

No, čini se da priča tu ne prestaje. Swamp Thing je snimana u Sjevernoj Karolini koja se ponudila financijski potpomoći produkciju s oko 40 milijuna dolara – polovica planiranog budžeta. Naknadno se ispostavilo kako je došlo do pogreške u papirologiji i da Sjeverna Karolina zapravo može ponuditi samo 12 milijuna dolara. S obzirom da bi prebacivanje produkcije bilo previše skupo, serija je silom prilika otkazana. Ostatak sezone će biti prikazan kao što je planirano.

Swamp Thing se bazira na stripu o čudovišnom superjunaku kojeg su 1970ih osmislili pisac Len Wein i crtač Bernie Wrightson. Serija prati znanstvenicu Abby Arcane (Crystal ReedTeen Wolf) koja istražuje epidemiju jezive bolesti u malom mjestu u močvari. Usput upoznaje Aleca Hollanda (Andy BeanPower) koji, nakon tragične pogibije, postaje čudovišno biće Swamp Thing. Seriju su osmislili scenarist Gary Dauberman (It, Annabelle) te Mark Verheiden (Mask, Timecop). Swamp Thing je producirala kompanija Atomic Monster Productions redatelja i scenarista Jamesa Wana (The Conjuring, Insidious, Paranormal Activity, Saw).

Swamp Thing je do sada doživio dvije filmske ekranizacije. Prvu je 1982. godine potpisao legendarni Wes Craven (The Hills Have Eyes, A Nightmare on Elm Street, Scream). Strip je već jednom ekraniziran kao TV serija početkom 1990ih.

Swamp Thing

Check Also

Prvi pogled na HBO-ovu seriju Welcome to Derry, i novi pogled na seriju The Penguin

Max je objavio novi promo video koji najavljuje njihov nadolazeći plan za 2024./2025. godinu, a …

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics