Serija Star Trek: Picard je već obnovljena za 2. sezonu!

CBS All Access je službeno obnovio za dugu sezonu nadolazeću, vrlo iščekivanu seriju Star Trek: Picard. Druga sezona će imati ukupno 10 epizoda, kao i prva. Datum premijere druge sezone nije otkriven, ali početak produkcije je u planu za proljeće. Obje sezone će ići po uobičajenom principu objavljivanja za CBS, odnosno jedna epizoda tjedno. Nova sezona serije sigurno je puno lakše odobrena s obzirom da je od Kalifornijskog programa za filmsku poreznu potporu (California Film Commission’s tax incentive program) dobila skoro 20,5 milijuna dolara, što je ujedno i rekordan iznos dodijeljen za jednu sezonu serije za televiziju. Prva sezona je iz istog programa dobila 15,6 milijuna, ali iako je to darežljiv iznos, to je bio manji iznos nego što je dobila Fox-ova serija The Orville. Još zanimljivije je da se spominje kako će Michael Chabon u tijeku 2020. godine napustiti ulogu showrunnera serije, ali još nije otkriveno kada će ga točno i tko naslijediti.

Serija Star Trek: Picard je smještena dvadeset godina nakon TNG finala, u 2389. godinu. Radnja će pratiti kultni lik Jean-Luca Picarda u njegovom novom poglavlju života. Radnja će biti povezana s uništenjenem Romulusa tijekom Hobus incidenta, koji je sada službeno Prime kanon. Osim Federacije, u radnju će biti involvirana i frakcija, koja u zadnjim iteracijama Treka nije dobila pozornost koju zaslužuje: Romulanski Zvjezdani Imperij. Upravo su Romulanci vezani za jedan aspekt Picardove prošlosti, njegove pokušaje diplomacije da sjedini Romulance s njihovom braćom Vulkancima.

Jedan od režisera serije je Jonathan Frakes. Prve dvije epizode režira Hanelle M. Culpepper (Star Trek: Discovery, Counterpart, Supergirl, The Flash, Gotham), što ju čini prvom ženom koja će lansirati jednu od Trek serija u povijesti franšize.

Seriju producira CBS Television Studios u suradnji s kućama Secret Hideout i Roddenberry Entertainment. Izvršni producenti su Alex Kurtzman, Michael Chabon, Akiva Goldsman, James Duff, Patrick Stewart, Heather Kadin, Rod Roddenberry i Trevor Roth.

Glavne uloge tumače Patrick Stewart, Alison Pill (The Newsroom), Harry Treadaway (Penny Dreadful), Isa Briones (American Crime Story: Versace), Santiago Cabrera (Heroes), Michelle Hurd (Daredevil) i Evan Evagora (Secret City). Također ponovo ćemo se susresti i s nekim nam jako dragim poznatim likovima koje tumače Jeri Ryan, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Marina Sirtis i Jonathan Del Arco.

Premijera prve sezone serije Star Trek: Picard je zakazana za 23. siječnja na platformi CBS All Access. Na Amazon Prime serija stiže dan kasnije, odnosno 24. siječnja.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics