Navodno je u planu serija smještena u svemir Aliena

Trenutno naveliko kruže glasine o potencijalnoj TV seriji Alien. Doduše za sada nisu iskrsnule i glasine uz koju mrežu bi potencijalna serija bila vezana, kao ni o čemu bi se točno radilo u njoj, ali priličan broj izvora ističe da planovi za seriju postoje i da su prve akcije oko toga već poduzete.

Izvještaji govore u prilog tome da se franšiza nastoji iskupiti kroz TV seriju. Omega Underground je prva prenijela vijest, navodeći da su iz nekoliko izvora dobili informaciju kako 20th Century Fox razmatra TV seriju smještenu u svemir Aliena. Navodno je upravo velika dilema gdje bi se takva serija vrtila, na mreži poput FX-a ili pak na streaming servisu. Ionako je sudeći po svemu serija tek u ranoj fazi razvoja stoga ovu vijest treba uzeti sa zadrškom dok ne dobijemo neke službene informacije.

Spekulacije o seriji i budžetu već sada naginju prema kolonistima ili kolonijalnim marincima unutar svemira Aliena. Serija bi ipak mogla imati Xenomorphe s vremena na vrijeme, ali bi također mogla otvoriti vrata i nekim drugim izvanzemaljskim prijetnjama, ili moguće i približiti Alien seriju Prometeju, s prijetnjama poput izvanzemaljskih virusa ili naprednih vrsta poput Inženjera.

Interes za filmskom franšizom Aliena s godinama samo opada, a vrlo je malo učinjeno da se to ispravi. Nakon iznimno loše prihvaćenih AVP filmova iz 2000-tih, Ridley Scott je pokušao proširiti svoju viziju franšize tako što je 2012. uveo Inženjere, tvorce Xenomorpha, u svojevrsnom prikvelu Prometeja. Taj film je razljutio mnoge fanove, pa je Scott pokušao ispraviti greške s filmom Alien: Covenant. To mu barem po nama nije ni najmanje pošlo za rukom, a zato se i čini da i jeste tu te čitate o potencijalnom iskupljenju s TV serijom.

Scottovi nastavci se trenutno nalaze u limbu, a nade da će Neil Blomkamp preuzeti novi nastavak Aliena su gotovo pa iščezle. Naravno iznad svega toga stoji i potencijalni dogovor Disneyja i 20th Century Foxa, koji bi mogao predstaviti veliku prekretnicu za franšizu Aliena. Evo što je Ridley Scott imao za reći na to:

“Meni se čini da će Fox sigurno ići u dogovor s Disneyjem, a ja sam s Foxom bio vezan dugi niz godina. Nadam se da ću i dalje biti dijelom svega toga, a hoće li oni ići dalje s tako mračnom temom kao što je Alien, s obzirom da je u pitanju Disney, ostaje za vidjeti.”

Check Also

Resident Evil: Death Island, saga se nastavlja i stiže ovo ljeto!

Sony Pictures Home Entertainment je netom objavio prvi teaser trailer za Resident Evil: Death Island, …

Skydance je preuzeo Atlantis, a Colin Trevorrow je i dalje redatelj projekta!

Colin Trevorrow (Jurassic World) je odabrao svoj sljedeći filmski projekt, a nova avantura ga vodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics