Serija Invasion sutra slijeće na Apple TV plus!

Prve tri epizode Appleove serije Invasion slijeću već sutra. Riječ je o velikom SF zalogaju za Apple TV, iako nije da platforma nije dobrano ugazila u te vode, jer već se dobro snalazi sa serijom For All Mankind, a od nedavno i sa serijom Foundation.

Invasion je inspiraciju pronašao u Wellsovom romanu Rat svjetova (War of the Worlds) koji je prvi puta objavljen 1898. Serija nije adaptacija romana nego ideje koja je proširena u nešto novo. Invasion se sastoji od ukupno 10 epizoda koje u fokusu imaju invaziju vanzemaljaca kroz različite perspektive širom svijeta. Prateći više priča na nekoliko kontinenata, dobivamo uvid u to kako bi jedna invazija izvanzemaljaca utjecala na sve nas.

Nismo sami. Vanzemaljska bića su stigla na Zemlju. Civilizacija bi se mogla urušiti. A opstanak ovisi o vama. Osjetite kako je živjeti u razdoblju invazije vanzemaljaca.

Tvorci i scenaristi serije su Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix, The Martian) i David Weil (Hunters, Solos), a scenarij s njima potpisuje i Andrew Baldwin (The Outsider). Izvršni producenti su Kinberg, Weil, Baldwin, Audrey Chon (The Twilight Zone), Amy Kaufman (When They See Us), Elisa Ellis, Jakob Verbruggen i Katie O’Connell Marsh (Narcos). Redatelji su Amanda Marsalis (Ozark, Westworld, The Umbrella Academy), Jamie Payne (The Alienist, Luther, New Amsterdam, Outlander) i Jakob Verbruggen (Code 37, House of Cards, Black Mirror, The Alienist).

“Htio sam izbjeći osjećaj da će se vanzemaljci samo pojaviti i početi dizati u zrak naše znamenitosti. Jer vanzemaljci ne bi marili za Bijelu kuću. Ne bi im to bilo ništa bitnije nego gradska ulica za koju nitko od nas nikada nije čuo.” – izjavio je Kinberg.

“Uvijek sam želio ispričati priču o invaziji vanzemaljaca, točnije priču Rat svjetova, koja me inspirirala kao klinca. Ono što sam zaista želio stvoriti bio je taj osjećaj koji je [ta] radijska drama učinila, da slušatelji nisu znali da li je to stvarnost ili fikcija. Kad sam čuo da Simon traži partnera s kojim će stvoriti Invasion, upoznali smo se i imali nevjerojatan četverosatni susret gdje smo podijelili viziju za različite likove koje smo vidjeli u tom svijetu. Ti likovi pokazuju kako različita mjesta širom svijeta reagiraju na invaziju.” – izjavio je Weil.

Neki od tih likova uključuju šerifa malog grada koji je blizu umirovljenju (Sam Neill), američkog specijalca stacioniranog u Afganistanu (Shamier Anderson), majku dvoje djece s Long Islanda koja prolazi kroz bračne probleme (Golshifteh Farahan), britanskog školarca (Billy Barratt) i japansku zrakoplovnu-svemirsku inženjerku (Shioli Kutsuna).

Glavne uloge tumače Sam Neill (Jurassic Park), Shamier Anderson (Stowaway), Golshifteh Farahani (Extraction), Firas Nassar (Fauda) i Shioli Kutsuna (Deadpool 2).

Invasion na Apple TV plus premijerno stiže 22. listopada.

Invasion
Sam Neill kao John Bell Tyson
Invasion
Golshifteh Farahani kao Aneesha Malik
Invasion
Shioli Kutsuna kao Mitsuki

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Beetlejuice 2: Willem Dafoe otkrio je detalje o svojoj ulozi u filmu!

Bubimir, Bubimir, Bubimir! Svi ste već vjerojatno čuli da stiže Beetlejuice 2 iliti Bubimir 2. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics