Serija Good Omens je dobila obnovu za 2. sezonu!

Više od dvije godine otkako je izašla prva sezona Good Omensa stiže vijest da su Amazon Studios i BBC Studios službeno obnovili seriju za drugu sezonu. To je zapravo vrlo neočekivano s obzirom koliko je vremene prošlo, na svojevremeno Gaimanovo opiranje ideji nastavljanja priče, te činjenici da je serija inicijalno zamišljena kao limitirana serija. Nemojte nas krivo shvatiti, nije da nismo uzbuđeni oko ove vijesti. Prva sezona je bila naprosto fantastična, prvenstveno radi glavnih aktera priče, izvrsnog Michaela Sheena kao anđela Aziraphalea te možda čak i boljeg Davida Tennanta kao demona Crowleyja. No pitanje je da li nova sezona može ostvariti ono što je učinila prva, jer ona je ipak pisana prema postojećem (i to također izvrsnom) predlošku. Kako se famozni duo vraća i s drugom sezonom oni će barem svojom kemijom i izvedbom čitavu stvar učiniti u najmanju ruku dobrom, ali hoće li ponoviti uspjeh prve sezone to ćemo tek vidjeti.

Druga sezona serije će kao i prva imati šest epizoda, a produkcija počinje kasnije ove godine u Škotskoj. Tvorac serije i izvršni producent je Neil Gaiman, koji će i dalje ostati u funkciji showrunnera zajedno s redateljem Douglasom Mackinnonom. Ostali izvršni producenti su Mackinnon, Rob Wilkins, John Finnemore i Josh Cole. Scenarij za drugu sezonu će napisati Finnemore i Gaiman.

“Prošla je 31 godina otkako su objavljeni Dobri predznaci (Good Omens), što znači da je prošlo 32 godine otkako smo Terry Pratchett i ja ležali u svojim krevetima u hotelskoj sobi u Seattlu na Svjetskoj Fantasy konvenciji i planirali nastavak. Već sam upotrijebio male dijeliće nastavka u Dobrim predznacima – otuda su došli naši anđeli. Terry više nije ovdje, ali kad je bio, razgovarali smo o tome što želimo učiniti s Dobrim predznacima i kamo bi priča išla dalje. I sada, zahvaljujući BBC-ju i Amazonu, ću to i realizirati.” – izjavio je Neil Gaiman.

Priča će se ponovo odvijati u Londonu, počevši od Aziraphaleove knjižare, kada “neočekivani glasnik predstavlja iznenađujući misterij”. Kao što je Gaiman objasnio: “Vratili smo se u Soho i kroz svo vrijeme i prostor rješavamo misterij koji započinje anđelom koji luta Sohoom, bez ikakvog sjećanja.”

Nakladnička kuća Hangar 7 je najavila izlazak scenarija za Dobre predznake. Scenarij samo što nije ugledao svjetlo dana. No gricnuti ga možete odmah, čisto da vidite što vas čeka jer na službenim stranicama nakladnika je još prije nekog vremena objavljen uvod i prvih nekoliko scena pa se bacite na čitanje ako već niste. “Ima tajni u ovoj knjizi, i ima spojlera na kraju, čak i za one koji su pročitali roman.” – Neil Gaiman.

Ako ste propustili našu recenziju prve sezone tada se zaputite ovdje.

Good Omens

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Beetlejuice 2: Willem Dafoe otkrio je detalje o svojoj ulozi u filmu!

Bubimir, Bubimir, Bubimir! Svi ste već vjerojatno čuli da stiže Beetlejuice 2 iliti Bubimir 2. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics