Serija Daredevil: Born Again dobila je novog showrunnera i redatelje!

Marvelova serija Daredevil: Born Again ima novu kreativnu ekipu. Netom je otkriveno da je od sada novi showrunner Dario Scardapane (The Punisher, Tom Clancy’s Jack Ryan) i da se Justin Benson i Aaron Moorhead (Moon Knight, Loki) pridružuju listi redatelja, odnosno da će režirati preostale epizode sezone, s obzirom da je do ovih kreativnih izmjena došlo uslijed produkcije.

Ranije ovog mjeseca objavljeno je da Daredevil: Born Again prolazi kroz “značajni kreativni reboot” nakon prekida proizvodnje koji je nastao zbog štrajkova WGA i SAG-AFTRA. Kada su Marvelovi šefovi pregledali do tada snimljeni materijal, odlučili su da je najbolje krenuti u novom smjeru. Glavni scenaristi Chris Ord i Matt Corman uklonjeni su s projekta zajedno s redateljima serije. Vjerojatno se pitate što je točno dovelo do te odluke? Pa, za početak čini se da su Corman i Ord snimili seriju kao sudsku dramu koja gotovo po ničemu nije podsjećala na Netflixovu verziju, poznatoj po akciji i nasilju. A Cox se čak nije pojavio u kostimu sve do četvrte epizode. Iako su u Marvelu inicijalno odobrili takav koncept, očito su nakon viđenog odlučili preispitati tu odluku i promjeniti smijer serije.

Marvel će zadržati neke scene i epizode koje su već snimljene, ali će im također dodati nove serijalizirane elemente. Scardapane će napisati nove epizode i nove scene, koje će ukomponirati s određenom količinom do sada snimljenih materijala. Benson i Moorhead režirati će nove epizode kako bi prvu sezonu priveli kraju, koja će valjda ostati na inicijalno zamišljenih 18 epizoda od kojih je do ove kreativne izmjene bilo snimljeno nešto manje od pola sezone. Corman i Ord postat će izvršni producenti.

Nakon što su She-Hulk: Attorney at Law i Secret Invasion razočarale kritiku i publiku, Marvel je odlučio okrenuti se tradicionalnijem pristupu snimanja. “Pokušavamo spojiti Marvelovu kulturu s tradicionalnom televizijskom kulturom. Sve se svodi na: ‘Kako možemo na televiziji ispričati priče koje odaju počast onome što je tako dobro u izvornom materijalu?'” – izjavio je Brad Winderbaum, Marvelov voditelj streaminga, televizije i animacije.

Charlie Cox se vraća kao Matt Murdock aka Daredevil, dok Vincent D’Onofrio ponovo tumači ulogu Wilsona “Kingpina” Fiska. A ponovo ćemo u seriji gledati i Jona Bernthala kao Franka Castlea aka The Punishera. Sandrine Holt će tumačiti Vanessu Fisk, koju je prije tumačila Ayelet Zurer. U ostalim ulogama su: Maichael Gandolfini, Margarita Levieva, Nikki M. James, Michael Gaston, Arty Froushan i Harris Yulin.

Iako serija nije imala službeni datum premijere, prije štrajkova i prije ovog kreativnog reboota se očekivala u proljeće 2024. godine, a sada se nagađa da će to biti najranije u siječnju 2025.

Check Also

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics