SDCC Trek izvještaj: Lower Decks

Po prvi put nakon Star Trek: The Animated Series, omiljena franšiza dobiva novi animirani serijal. Riječ je o projektu o kojem smo već pisali nekoliko puta, koji potpisuje Mike McMahan (Rick&Morty) ali do sada osim naslova i osnovnih detalja o konceptu serijala, nismo znali više. Na Trek panelu koji se netom održao na San Diego Comic Conu dobili smo i prve prave detalje o ovoj inovativnoj seriji, kao i prvi uvid u stil animacije koji nas je razveselio.

Jer Lower Decks, izgleda dobro – i naslućuje dobru zabavu. Radnja prati četiri mlada zastavnika Zvjezdane flote na nevažnom brodu, u nevažnom sektoru Federacije. Zastavnica Mariner (Tawny Newsome), sudeći po prvoj službenoj slici, ljubitelj je borilačkih vještina, mada je pitanje da li se to odražava u praksi. Zastavnik Boimler (Jack Quaid), najpametniji je u ekipi, i želi biti kapetan. On je pravi primjer čovjeka kojemu stvari idu super u teoriji, ali loše u praksi. Zastavnica Tendi (Noel Wells), veliki je fan Zvjezdane flote, ovo je njezin prvi dan na brodu, i radi u brodskoj ambulanti. Možemo samo zamisliti što će uslijediti. Poslijednji član tima je zastavnik Rutheford (Eugene Cordero) – koji je upravo dobio svoj novi implantant, i uči se biti kiborg. Poput Geordija on je inženjer, ali mu za razliku od njegovog uzora stvari ne idu po planu. Tu je i zapovjedni kadar broda, nazvanog USS Cerritos (klasa Kalifornija), koji također nisu oni koje bi očekivali: kapetan Freeman (Dawan Lewis), zapovjednik Ransom (Jerry O’Connell), poručnik Shax (Fred Tatasciore), i nama najzanimljiviji – doktor T’ana (Gillian Vigman). Zanimljiv jer je T’ana mačkoliki Caitian (poput TAS M’Ress).

Još jedna zanimljivost je razdoblje u kojem će ekipa s Cerritosa upadati u brojne nezgode – 2380. godina, što Lower Decks čini prvim kanonskim Trek serijalom u Prime timelineu, nakon događaja u „Nemesisu“.

Star Trek: Lower Decks na CBS All Access stiže 2020. godine.

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks

Star Trek: Lower Decks
Noel Wells kao zastavnica Tendi; Eugene Cordero kao zastavnik Rutherford; Tawny Newsome kao zastavnica Mariner; Jack Quaid kao zastavnik Boimler.
Star Trek: Lower Decks
Holodek broda U.S.S. Cerritos.
Star Trek: Lower Decks
Službeni logo za Star Trek: Lower Decks.

Check Also

Najava za Netflixovu adaptaciju kultnog stripa Eternaut

Netflix je ovaj mjesec službeno predstavio modernu audiovizualnu adaptaciju kultnog SF stipa El Eternauta (Eternaut). …

The Witcher: Netflix je dao zeleno svjetlo za 5. sezonu

Ne znamo koliko vam je to uzbudljiva vijest, s obzirom da već od četvrte sezone …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics