SDCC Trek izvještaj: Short Treks i Star Trek: Discovery

I došao je taj dan. Na San Diego Comic Conu se odigrao Star Trek panel, a mi vam donosimo ekskluzivne vijesti vezane za sve trenutne i buduće Trek projekte.

Prvi je na redu flagship nove iteracije Treka – Star Trek: Discovery. Budući da nas nova sezona, smještena više od tisuću godina u budućnosti (prema izjavi showrunnera Alexa Kurtzmana) ne očekuje tako brzo, novih detalja je malo. No to ne znači da oni nisu zanimljivi. Tako smo imali priliku saznati da je premijera treće sezone snimljena ni manje ni više nego na Islandu! Ova otočna država je u posljednjim godinama postala omiljena lokacija za SF produkcije, pa možemo očekivati misteriozni i onozemaljski setting. Kurtzmann je izjavio da je budućnost koju grade komplicirana, ali fokus će biti i dalje na dobro znanim likovima. No to ne znači da neće biti novih likova. Očekuje nas veliki broj pridošlica Disco timu, od kojih će neki biti periferni, dok će neki postati dio posade.

Ime prvoga novog lika otkriveno je na panelu. To je Cleveland Booker (David Ajala), kojeg možemo vidjeti na prvim službenim fotografijama. Pametan i sposoban, Booker ima prirodnu karizmu, ali također lako upada u probleme, iz kojih na isti način izlazi. “Book će biti lik koji će pomalo kršiti pravila. Uvijek je zabavno kršiti pravila i to ćemo napraviti odmah s početkom sezone.” – izjavio je Ajala u sklopu panela. Zanimljivo je da će Burnham sresti Bookera sama, i to ne na Terralysiumu, njenom prvotnom odredištu, već na još neimenovanom planetu. Prema komentarima Soneque Martin-Green, Burnham i Discovery su se razdvojili pri dolasku u budućnost, te će se prvi dio sezone baviti razriješavanjem tog problema.

A tu je i pitanje kapetana Discoveryja. Kao što znamo, Saru je samo privremeni kapetan, ali je Kurtzman dao naslutiti da će vruću stolicu ipak preuzeti netko drugi, što ćemo otkriti gledajući treću sezonu. Konačno tu je i pitanje koje vjerojatno zanima mnoge fanove. Budući da s novom sezonom, Star Trek: Discovery odlazi vremenski najdalje u franšizi, postavlja se problem dizajniranja i prezentiranja futuristične tehnologije i familijarnih frakcija. Na panelu je rečeno da je kreativni tim svjestan izazova, i da će gledatelji doista dobiti dojam daleke budućnosti, ali bez klišeja poput npr. letećih gradova. Također, što se tiče poznatih i kultnih vanzemaljskih frakcija, mogli bi se iznenaditi, jer u dugačkom vremenskom periodu puno se toga moglo promijeniti.

Dok su informacije o Discoveryju izašle na kapaljku, to se ne može reći za Short Treks, koji je dobio i svoj trailer. I to trailer za prve tri od šest epizoda, koje sve uključuju… posadu Enterprisea – dakle kapetana Pikea, Spocka, Number One, i ostatak ekipe. Sudeći po traileru, očekuje nas dobra zabava, sa Spockom i Number One zaglavljenim u turboliftu, Pikeom na misiji koja bi mogla first contact, i (još jedan) problem s klingonskim neprijateljem brojem jedan – tribbleima. Dva neprikazana Short Treka su animirani, a posljednji nas uvodi u događaje vezane za Star Trek: Picard serijal. Fokus većine kratkih filmova, koji je usmjeren na Pikea i ekipu ohrabruje, kao i komentar Kurtzmana da se Pikeov spinoff razmatra (šef Trek franšize odgovorio je „vidjet ćemo“ nakon što je njegovo pitanje fanovima žele li vidjeti više Pikea izazvalo opće oduševljenje u dvorani).

Short Treks nas očekuje ove jeseni.

Star Trek: Discovery
Sonequa Martin-Green kao Burnham.
Star Trek: Discovery
Sonequa Martin-Green kao Burnham.
Star Trek: Discovery
Sonequa Martin-Green kao Burnham.
Star Trek: Discovery
David Ajala kao Book i Sonequa Martin-Green kao Burnham.
Star Trek: Discovery
David Ajala kao Book.
Star Trek: Discovery
Sonequa Martin-Green kao Burnham i David Ajala kao Book.

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Prvi pogled na seriju Agatha: Darkhold Diaries

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Agathu Harkness. I proći će još …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics