SDCC: Prvi trailer za seriju Snowpiercer

TBS-ova igrana serija Snowpiercer na male ekrane stiže stiže u proljeće 2020. godine. Put do serije nije bio lagan, nego popločan raznim iskušenjima i promjenama. Originalno je seriju baziranu na istoimenom hvaljenom filmu iz 2013. redatelja Joon-ho Bonga, koji je pak nastao prema postapokaliptičnom stripu Le Transperceneige Jacquesa Loba naručio TNT. Pilot je napisao Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), a redatelj je svojedobno prije nego što je napustio projekt bio Scott Derrickson. Derrickson je otišao radi radikalno promjenjene vizije, jer je projekt radi kreativnih nasuglasica napustio Friedman, a mjesto je kao scenarist i showrunner popunio Graeme Manson (Orphan Black). Ranije ove godine Snowpiercer je s TNT-a preselio na TBS, a tada je otkriveno kako je već naručena i druga sezona. Tijekom netom održanog San Diego Comic-Con objavljen konačno je i prvi trailer za seriju.

Redatelj serije je James Hawes (Doctor Who, Black Mirror). Glavne uloge tumače Jennifer Connelly (A Beautiful Mind), Daveed Diggs (Hamilton), Alison Wright (The Americans), Mickey Sumner (Battle of the Sexes), Susan Park (Ghostbusters), Iddo Goldberg (Peaky Blinders), Katie McGuinness (Dirty Filthy Love), Lena Hall (Hedwig and the Angry Inch), Annalise Basso (Bedtime Stories), Sam Otto (Jellyfish), Roberto Urbina (Narcos), Sheila Vand (Argo) i Jaylin Fletcher (Saturday Church).

Radnja je smještena sedam godina nakon što je svijet postao ledena pustinja, te je usmjerena na ostatke čovječanstva, koji žive u gigantskom vlaku, vječito u pokretu oko Zemlje. Klasni ratovi, društvena nepravda i politika preživljavanja su pitanja kojima će se baviti televizijska adaptacija. No redatelj upozorava kako Snowpiercer nije politička serija, nego avanturistička, iako se očito dotiče sociopolitičkih tema.

Nakon punokrvog trailera nismo baš sigurni koji je to točno avanturistički dio, jer ako je suditi po viđenom primarno se upravo igra na kartu sociopolitičkih previranja. Također čini se kako će serija imati isti centralni konflikt kao i film. Kako je ipak riječ o drugom mediju, koji omogućava sporije razvijanje priče izgleda da ćemo dobiti nešto bolju pozadinu likova, motivacije ljudi koji žive u pojedinim dijelovima vlaka, kao i njihovu borbu za preživljavanjem. Pitanje da li će osim bolje nijansiranih likova i promjene fokusa serija dostaviti još nešto značajnije?

Rad. Čast. Red.

Snowpiercer

Snowpiercer

Snowpiercer

Snowpiercer

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

The Witcher: prvi službeni pogled na Liama Hemswortha kao Witchera

Netflix je u travnju potvrdio da će njihova fantasy serija The Witcher završiti s petom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics