SDCC: Marvel – Faza 4

U sklopu iznimno očekivanog Marvelovog panela u dvorani H na San Diego Comic-Conu otkrivene su brojne poslastice. Predstavljen je program Marvelovih nadolazećih filmova i serija koji će obilježiti Fazu 4 njihovog kinematografskog svemira.

Kevin Feige je tako najavio sljedeće naslove koji čine Fazu 4: Black Widow, The Eternals, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Doctor Strange in the Multiverse of Madness i Thor: Love and Thunder, kao i Disney+ serije Hawkeye, WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, What If…? i Loki.

Prvo nam 01. svibnja 2020. godine stiže samostalni film Black Widow. Snimanje filma je počelo ljetos, ali do sada nismo imali datum izlaska. Film režira Cate Shortland (Lore, Berlin Syndrome). Titularnu ulogu tumači Scarlett Johansson, a ostatak glavne postave čine David Harbour (Stranger Things) koji je predstavljen kao Alexei aka The Red Guardian, Florence Pugh kao Yelena Belova, O-T Fagbenle kao Mason te Rachel Weisz kao Melina. Radnja će se baviti prošlošću Natashe Romanoff, gdje će Budimpešta biti iznimno značajan setting. – “Tamo gdje pronalazimo Natashu u njezinom životu, u tom trenutku je vrlo specifično. Nalazi se na vrlo mračnom mjestu, kada se ne može okrenuti nikome. Ona se bori sama sa sobom. Kada nešto ogromno eksplodira i svi dijelovi padaju, imate taj trenutak mirnoće kada ne znate što napraviti sljedeće – to je trenutak u kojem je ona. U tom trenutku se zapravo morate suočiti sami sa sobom.” – izjavila je Johansson.

Nakon toga stiže film The Eternals 06. studenog 2020. godine. Režira ga Chloe Zhao (The Rider), prema scenariju Matthewa i Ryana Firpoa. Na panelu je službeno potvrđena glumačka postava koju čine Angelina Jolie kao Thena, Richard Madden kao Ikaris, Kumail Nanjiani kao Kingo, Lauren Ridloff kao Makkari, Brian Tyree Henry kao Phastos, Salma Hayek kao Ajak, Lia McHugh kao Sprite i Don Lee kao Gilgamesh.

Marvel Faza 4
Koncept art za film The Eternals.

Sljedeći film je Shang-Chi, za koji je na panelu otkriven i puni službeni naziv: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Film će u kina stići 12. veljače 2021. godine, a režira ga Destin Daniel Cretton (Short Term 12). U pomalo iznenađujućem razvoju događaja, Kevin Feige je potvrdio da će titularnu ulogu u filmu tumačiti Simu Liu (Taken). Pravog Mandarina tumačit će slavni kineski glumac Tony Leung (In the Mood For Love). Studio je najavio da će dio postave biti i Awkwafina, no za sada nije otkriveno u kojoj ulozi.

Sljedeći Marvelov filmski poduhvat je nastavak Doctor Strangea koji nosi doista ludi naslov: Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Film u kina stiže 07. svibnja 2021. godine. U naslovnoj ulozi se očekivano vraća Benedict Cumberbatch, a pridružit će mu se i Elizabeth Olsen kao Scarlet Witch. Scott Derrickson se također vraća u nastavku kao režiser filma i na panelu je najavio kako nas očekuje prvi Marvelov horor film. Zanimljivo je da će ovaj film biti direktno povezan sa serijom WandaVision, u kojoj uz Olsen glavnu ulogu tumači i Paul Bettany kao Vision.

Filmski dio priče Faze 4 će zaokružiti četvrti filmu o Bogu groma i munje iliti Thor: Love and Thunder! No do njega ćemo se morati malo strpiti jer na velike ekrane stiže 05. studenog 2021. godine. Već ranije je potvrđeno kako će film režirati Taika Waititi. U glavnim ulogama ćemo gledati Chrisa Hemswortha kao Thora, Tessu Thompson kao Valkyrie, ali i vrlo neočekivanp najavljena je i Natalie Portman i to kao ni manje ni više nego Thor, božica groma (što je kanon u slučaju da ste se pitali). I da, ona će doista vitlati s Mjolnirom, kojeg je ponosno pokazala na samom panelu.

Marvel Faza 4
Predaja Mjolnira!

Ipak, to nije sve što se tiče filma. Na samom kraju panela najavljen je još jedan filmski projekt – Blade. Riječ je o rebootu, popularnog ubojice vampira, koji još nema datum izlaska. Feige je nakon panela potvrdio da Blade nije dio Marvelove Faze 4, već Faze 5. Film je već u razvoju, a titularnu ulogu preuzeo je oskarovac Mahershala Ali.

Onda povrh svih tih filmskih novosti je onako usput i ležerno Kevin Feige potvrdio kako Marvel radi na rebootu za Fantastic Four, zajedno s “mutantima”. Što znači radi se kako se čini i na novim X-Menima. Stoga, da, u Marvelovom kinematografskom svemiru postaje vrlo gužvovito.

S pokretanjem Disney+ streaming platforme Marvel je najavio kako će početi snimati i serije koje su usko povezane s Marvelovim kinematografskim svemirom. Prva od njih u Fazi 4 je Falcon and The Winter Soldier koja će se odvijati nakon događaja u filmu Avengers: Endgame. Anthony Mackie (The Falcon) i Sebastian Stan (The Winter Soldier) se vraćaju u svojim ulogama, a njima se pridružuje i Daniel Brühl u ulozi negativca Barona Zemoe kojeg je već tumačio u filmu Captain America: Civil War. Najavljeno je da će serija na Disney+ platformi izaći u jesen 2020. godine.

U nastavku Marvelovih planova slijedi serija WandaVision za koju smo već naveli kako ćemo u glavnim ulogama gledati Elizabeth Olsen kao Scarlet Witch i Paula Bettanyja u ulozi Visiona. Na panelu je najavljenoo kako će Teyonah Parris tumačiti odraslu verziju Monice Rambeau koja je gledateljima predstavljena u filmu Captain Marvel. Serija će premijerno stići na Disney+ platformu u proljeće 2021. godine.

Tako smo stigli i do iznimno očekivane serije Loki, gdje se Tom Hiddleston vraća kao bog nepodobština. Potvrđeno je da je Loki kojeg mi znamo (onaj koji zapravo nikada nije evoluirao, osim što je postao malo bolji prema Thoru) i dalje mrtav, a onaj kojeg ćemo pratiti u seriji je alternativna verzija našeg. Događaji u filmu Avengers: Endgame doveli do stvaranja alternativnih stvarnosti, što znači da negdje postoji svemir u kojem je Loki zao i posjeduje Tesseract. Serija Loki također poput WandaVision stiže u proljeće 2021.

Marvel se nije ograničio samo na igrane filmove i serije, pa će nam 2021. godine ponuditi i svoju prvu animiranu seriju pod nazivom What If…?. Serija je baziranu na istoimenom strip serijalu, koja će istraživati alternativne vremenske linije i svemire u Marvelovom svijetu. Glasove će likovima posuditi Michael B. Jordan kao Killmonger, Sebastian Stan kao Bucky Barnes, Josh Brolin kao Thanos, Mark Ruffalo kao Bruce Banner/The Hulk, Tom Hiddleston kao Loki, Samuel L. Jackson kao Nick Fury, Chris Hemsworth kao Thor, Hayley Atwell kao Agent Peggy Carter, Chadwick Boseman kao Black Panther, Karen Gillan kao Nebula, Jeremy Renner kao Hawkeye, Paul Rudd kao Ant-Man, Michael Douglas kao Hank Pym, Neal McDonough kao Dum Dum Dugan, Dominic Cooper kao Howard Stark, Sean Gunn kao Kraglin, Natalie Portman kao Jane Foster, Taika Waititi kao Korg, Toby Jones kao Arnim Zola, Djimon Hounsou kao Korath, Jeff Goldblum kao Grandmaster i Michael Rooker kao Yondu. Najavljen je i Jeffrey Wright, kao gostujući glas u raznim pričama, i to kao sveznajući Watcher.

Fazu 4 će kod serija zaključiti Hawkeye koja će na Disney+ platformu stići u jesen 2021. godine. Glavnu ulogu će tumačiti Jeremy Renner. On će u seriji podučavati Kate Bishop, koja je u stripovima ženska verzija Hawkeyea. Još nije otkriveno koja će glumica u seriji utjeloviti Kate Bishop.

Marvel Faza 4
Svi potvrđeni naslovi Faze 4.

Check Also

Foundation: David S. Goyer više nije showrunner Appleove serije!

Ranije ovog mjeseca pojavile su se informacije da se Appleova inače vrlo uspješna serija Foundation …

Otkriveno je kada stiže HBO-ova serija o Harryju Potteru!

Nakon što je J. K. Rowling bila minimalno uključena u iščekivani specijal Harry Potter 20th …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics