Russell Crowe se bori protiv demona u prvom traileru za The Pope’s Exorcist!

Sony Pictures je objavio prvi trailer i poster za nadnaravni horor triler The Pope’s Exorcist u kojem glavnu ulogu tumači Russell Crowe (Gladiator). Redatelj filma je Julius Avery (Overlord, Samaritan), dok su producenti Doug Belgrad za 2.0 Entertainment, Michael Patrick Kaczmarek za Jesus & Mary, Jeff Katz za Worldwide Katz i Eddie Siebert za kuću Loyola Productions. Scenarij je prošao kroz ruke nekoliko pisaca, a zadnji draft potpisuje Evan Spiliotopoulos, s revizijama Chucka MacLeana, koji su pak nastali na temeljima prvog drafta Michaela Petronija, s revizijama Chestera Hastingsa i R. Deaan McCrearyja.

Film je baziran na stvarnom egzorcistu ocu Gabrieleu Amorthu, “legendarnom talijanskom svećeniku koji je izveo preko 100.000 egzorcizama za Vatikan.” Radnja prati oca Amortha dok istražuje zastrašujuće zaposjedanje dječaka i završava otkrivanjem stoljetne zavjere koju je Vatikan očajnički pokušavao zataškati.

Osim Crowea glavne uloge tumače Daniel Zovatto (Don’t Breathe), Alex Essoe (Doctor Sleep), Franco Nero (Django), Laurel Marsden (Ms. Marvel), Cornell S. John (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald), Peter DeSouza-Feighoney i Ralph Ineson (The Witch) koji posuđuje glas demonu.

Dok je bio vatikanski egzorcist, otac Amorth napisao je dvije knjige, An Exorcist Tells His Story i An Exorcist: More Stories, u kojima detaljno opisuje svoja iskustva istjerivanja demona iz opsjednutih, na temelju kojih je i nastao film The Pope’s Exorcist. Priča o ocu Gabrieleu Amorthu nedavno je ispričana i u dokumentarcu The Devil and Father Amorth kojeg je režirao William Friedkin (The Exorcist).

The Pope’s Exorcist u britanska kina stiže 07. travnja, a u američka 14. travnja.

The Pope’s Exorcist

The Pope’s Exorcist

The Pope’s Exorcist

Check Also

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Prvi pogled na antologijsku SF seriju A Thousand Suns

Pred vratima je uzbudljiva, originalna web SF serija A Thousand Suns čiji prvi teaser trailer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics